Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sockerärtssoppa med minimozzarella och crostini

14 mar, 2014
AvSofie Nyblin
En perfekt förrättssoppa att starta en fiskmiddag med. Hittar du inte minimozzarella kan du skära kuber av en stor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Sockerärtssoppa med minimozzarella och crostini.
Sockerärtssoppa med minimozzarella och crostini.

4 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

300 g färska sockerärter

10 centimeter purjolök

1 msk smör

8 dl grönsaksbuljong

1/2 dl vispgrädde

1 äggula + 2 msk vispgrädde

salt och nymald vitpeppar

1 förpackning minimozzarella

Gör så här:

Strimla ärter och purjo. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs det strimlade lätt utan att det tar färg. Häll i buljongen och låt sjuda i 10 min utan lock. Mixa soppan slät och passera genom en sil i en kastrull. Hetta upp soppan och häll i 1/2 dl grädde. Vispa ihop äggulan och 2 msk grädde och vispa ner detta i soppan. Rör någon minut tills den tjocknar något. Smaka ev av med salt och peppar. Servera med minimozzarella och crostini.

Annons