Sockerärtssoppa med minimozzarella och crostini
14 mar, 2014
AvSofie Nyblin
En perfekt förrättssoppa att starta en fiskmiddag med. Hittar du inte minimozzarella kan du skära kuber av en stor.
Annons
4 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
300 g färska sockerärter
10 centimeter purjolök
1 msk smör
8 dl grönsaksbuljong
1/2 dl vispgrädde
1 äggula + 2 msk vispgrädde
salt och nymald vitpeppar
1 förpackning minimozzarella
Gör så här:
Strimla ärter och purjo. Hetta upp smöret i en kastrull och fräs det strimlade lätt utan att det tar färg. Häll i buljongen och låt sjuda i 10 min utan lock. Mixa soppan slät och passera genom en sil i en kastrull. Hetta upp soppan och häll i 1/2 dl grädde. Vispa ihop äggulan och 2 msk grädde och vispa ner detta i soppan. Rör någon minut tills den tjocknar något. Smaka ev av med salt och peppar. Servera med minimozzarella och crostini.
Annons