Sockersaltad norsk fjordörret med fänkålssallad
10 apr, 2016
AvRedaktionen
Sockersaltning är ett spännande tillagningssätt som ger fisken en speciell smak, perfekt för lätt upphettning. En lätt fänkålssallad är gott till.
Annons
4 portioner
Tid: 20-40 min
Sockersaltad norsk fjordörret
250 g norsk fjordörret
25 g socker
25 g salt
Sätt ugnen på 80°C. Lägg fjordörret på en tallrik och strö över en blandning av socker och salt. Låt vila i 10-15 minuter. Skölj fisken i kallt vatten, torka försiktigt med papper och skär i små munsbitar. Placera bitarna på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen tills fisken har en innertemperatur på 40-42°C, ca 10 minuter.
Fänkålssallad
0,5 st fänkål
0,5 st schalottenlök
2 msk olivolja
1 msk citronsaft
0,5 tsk salt
Grovhacka fänkål och skär schalottenlök i små bitar. Blanda fänkål och schalottenlök, smaka av med olivolja, citronsaft och salt (och peppar om du vill).
Annons