Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sockersaltad norsk fjordörret med fänkålssallad

10 apr, 2016
AvRedaktionen
Sockersaltning är ett spännande tillagningssätt som ger fisken en speciell smak, perfekt för lätt upphettning. En lätt fänkålssallad är gott till.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Sockersaltad norsk fjordörret med fänkålssallad.
Sockersaltad norsk fjordörret med fänkålssallad. Foto: Tom Haga

4 portioner

Tid: 20-40 min

Sockersaltad norsk fjordörret

250 g norsk fjordörret

25 g socker

25 g salt

Sätt ugnen på 80°C. Lägg fjordörret på en tallrik och strö över en blandning av socker och salt. Låt vila i 10-15 minuter. Skölj fisken i kallt vatten, torka försiktigt med papper och skär i små munsbitar. Placera bitarna på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen tills fisken har en innertemperatur på 40-42°C, ca 10 minuter.

Fänkålssallad

0,5 st fänkål

0,5 st schalottenlök

2 msk olivolja

1 msk citronsaft

0,5 tsk salt

Grovhacka fänkål och skär schalottenlök i små bitar. Blanda fänkål och schalottenlök, smaka av med olivolja, citronsaft och salt (och peppar om du vill).

Annons