Så enkelt gör du Sofia Woods glutenfria bananbröd
Ett av Sofia Woods populäraste recept är helt klart hennes bananbröd! Sofia Woods glutenfria bananbröd med svart sesam, vallmo, choklad och dulce de leche är precis lika gott som det låter!
Recept glutenfritt bananbröd:
250 g Semper glutenfri mix all-purpose + mer till formen
125 g ljust muscovadosocker
1 1/2 tsk flingsalt
40 g svarta sesamfrön
40 g vallmofrö
20 g chiafrö
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vanilj
1/2 tsk kanel
5 övermogna bananer
2 ägg
1/2 dl grekisk yoghurt
2 msk olivolja + mer till pensling
1 dl chokladknappar
2 msk råsocker
Till servering:
dulce de leche
flingsalt
Gör så här: Värm ugnen till 200°. Pensla en brödform med olivolja och mjöla med glutenfri mjölmix.
Blanda mjölmix, muscovadosocker, salt, frön, bakpulver vanilj och kanel i en bunke och ställ åt sidan.
Mosa 4 bananer med en gaffel och blanda med ägg, yoghurt och olivolja.
Vänd ner banansmeten i de torra ingredienserna och blanda noga. Rör ner chokladknapparna.
Häll smeten i brödformen och toppa med den sista bananen som du delar i tre skivor på längden. Strö över råsocker och baka sedan i ugnen i 45 minuter eller tills en sticka kommer ut torr.
Låt svalna. Dra en vass kniv längst med kanterna på formen och stjälp sedan upp bananbrödet.
Servera i skivor tillsammans med dulce de leche och flingsalt att toppa med.
Bananbrödet håller sig saftigt och fint i flera dagar.
Foto: Mira Wickman
Recept: Sofia Wood
LÄS MER:
Inspireras av Elsa Billgren och Sofia Woods drömmiga jul – 8 fina tips