Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sofia Woods bästa bolognese

12 apr, 2024
AvSofia Wood
Sofia Woods bästa bolognese
Bolognese är en favorit bland både stora och små, vilket kanske inte är så konstigt – det är ju faktiskt det godaste som finns!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Middag hos Wood #9: Sotad broccoli med färskostBrand logo
Middag hos Wood #9: Sotad broccoli med färskost

Sofia Woods bästa bolognese

Det kan låta underligt med mjölk i receptet, men det blir faktiskt otroligt bra och tillför verkligen en mildhet.

Sofia Woods bästa bolognese kommer snabbt bli en familjefavorit
Annons

6 portioner

Du behöver:

50 g smör
2 msk olivolja
2 schalottenlökar, fint hackade
2 stjälkar blekselleri, fint hackade
2 morötter, fint hackade
400 g nötfärs
2 dl mjölk
2 ½ dl vitt vin
2 dl vatten
2 burkar hela konserverade tomater (à 400 g)
Salt och svartpeppar

Till servering:

Pastariven parmesanost

Gör så här:

  1. Smält smöret tillsammans med olivolja i en tjockbottnad gryta. Fräs lök, selleri och morötter i 10 minuter.
  2. Lägg i nötfärsen och bryn ordentligt. Häll på mjölk, salta och peppra. Sänk värmen och låt puttra sakta i cirka 15 minuter, tills mjölken nästan helt och hållet har kokat in.
  3. Slå på vin, vatten och tomater som du mosar med en slev. Salta och peppra ordentligt. Låt puttra minst 1 timme, men gärna längre än så. Servera med nykokt pasta och riven parmesanost.

Recept: Sofia Wood och Ingalill Hägglund
Foto: Mira Wickman

Annons