Sofia Woods bästa bolognese
12 apr, 2024
AvSofia Wood
Bolognese är en favorit bland både stora och små, vilket kanske inte är så konstigt – det är ju faktiskt det godaste som finns!
Annons
Sofia Woods bästa bolognese
Det kan låta underligt med mjölk i receptet, men det blir faktiskt otroligt bra och tillför verkligen en mildhet.
Annons
6 portioner
Du behöver:
50 g smör
2 msk olivolja
2 schalottenlökar, fint hackade
2 stjälkar blekselleri, fint hackade
2 morötter, fint hackade
400 g nötfärs
2 dl mjölk
2 ½ dl vitt vin
2 dl vatten
2 burkar hela konserverade tomater (à 400 g)
Salt och svartpeppar
Till servering:
Pastariven parmesanost
Gör så här:
- Smält smöret tillsammans med olivolja i en tjockbottnad gryta. Fräs lök, selleri och morötter i 10 minuter.
- Lägg i nötfärsen och bryn ordentligt. Häll på mjölk, salta och peppra. Sänk värmen och låt puttra sakta i cirka 15 minuter, tills mjölken nästan helt och hållet har kokat in.
- Slå på vin, vatten och tomater som du mosar med en slev. Salta och peppra ordentligt. Låt puttra minst 1 timme, men gärna längre än så. Servera med nykokt pasta och riven parmesanost.
Recept: Sofia Wood och Ingalill Hägglund
Foto: Mira Wickman
Annons