Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sojaglaserad lax med nudlar och sparris

15 mar, 2022
AvGitte Heidi Rasmussen
Recept på sojaglaserad lax med nudlar och sparris
Sojaglasera laxen och låt den stå i ugnen en liten stund, sedan serverar du den med nudlar och sparris. Så himla gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Sojaglaserad lax med nudlar och sparris

Lax och sparris är goda kompisar. Här i asiatisk kostym.

Så lagar du sojaglaseradlax med nudlar och sparris

4 portioner

Du behöver:

400 g laxfilé
½ dl japansk soja
½ dl färskpressad lime
2 msk honung

Sojaglaze:

½ dl japansk soja
½ dl färskpressad lime
½ dl grönsaksbuljong
1 msk honung

Tillbehör:

250 g nudlar
1 bunt grön sparris
2 lime
1 msk sesamfrön, gärna svarta
1 näve färsk koriander

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°. Lägg laxen i en ugnsform och baka den i ugnen ca 12 minuter. Koka ihop soja, lime och honung tills konsistensen är som en tunn sirap. Häll marinaden över laxen och baka 3–4 minuter till.
  2. Sojaglaze: Koka ihop soja, lime, buljong och honung tills det får en lite tjockare konsistens.
  3. Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Bryt av och kasta nedersta delen av sparrisen. Koka stjälkarna ca 2 minuter, eventuellt ihop med nudlarna. Skiva limen tunt.
  4. Lägg lite sojaglaze på 4 tallrikar och lägg upp nudlar, lax och sparris ovanpå. Toppa laxen med mer glaze, sesamfrön och koriander. Servera med lime.

Foto: Betina Hastoft

Annons