Sojaglaserad lax med nudlar och sparris
15 mar, 2022
AvGitte Heidi Rasmussen
Sojaglasera laxen och låt den stå i ugnen en liten stund, sedan serverar du den med nudlar och sparris. Så himla gott!
Annons
Sojaglaserad lax med nudlar och sparris
Lax och sparris är goda kompisar. Här i asiatisk kostym.
4 portioner
Du behöver:
400 g laxfilé
½ dl japansk soja
½ dl färskpressad lime
2 msk honung
Sojaglaze:
½ dl japansk soja
½ dl färskpressad lime
½ dl grönsaksbuljong
1 msk honung
Tillbehör:
250 g nudlar
1 bunt grön sparris
2 lime
1 msk sesamfrön, gärna svarta
1 näve färsk koriander
Gör så här:
- Värm ugnen till 200°. Lägg laxen i en ugnsform och baka den i ugnen ca 12 minuter. Koka ihop soja, lime och honung tills konsistensen är som en tunn sirap. Häll marinaden över laxen och baka 3–4 minuter till.
- Sojaglaze: Koka ihop soja, lime, buljong och honung tills det får en lite tjockare konsistens.
- Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Bryt av och kasta nedersta delen av sparrisen. Koka stjälkarna ca 2 minuter, eventuellt ihop med nudlarna. Skiva limen tunt.
- Lägg lite sojaglaze på 4 tallrikar och lägg upp nudlar, lax och sparris ovanpå. Toppa laxen med mer glaze, sesamfrön och koriander. Servera med lime.
Foto: Betina Hastoft
Annons