Populärt: MatDrinkarVegetarisktAlla receptSommarmatVintips till middagen

Nu släpps sommarens godaste öl – bryggd på räddade jordgubbar

03 jul, 2024
AvNami Kawakita
Nu släpps sommarens godaste öl – bryggd på räddade jordgubbar
Hela 40% av all frukt och bär som odlas runt om i världen slängs, men så behöver det inte vara. Nu lanseras sommarens godaste öl – som dessutom är bryggd på räddade jordgubbar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Dryckesbitar #6 - Negroni sbagliato toppad med apelsinzestBrand logo
Dryckesbitar #6 - Negroni sbagliato toppad med apelsinzest

Halo Sour Strawberry & Lime x Rscued – ett långt namn på ett välsmakande samarbete mellan Nya Carnegiebryggeriet och Rscued. I Hammarby Sjöstad huserar Nya Carnegiebryggeriet som ligger bakom flera spännande ölsorter och Rscued är det svenska bolaget som under de senaste tio åren har samlat in frukt och bär för att omvandla dem till juicer, lemonader och shots.

Just jordgubbar är ett sådant där bär som det periodvis slängs mest av. Oftast räcker det med en dålig gubbe för att hela asken ska slängas. Det nya ölet är bryggt på räddade och överblivna jordgubbar från ICA och andra svenska matvarubutiker.

Annons

– Därför känns det extra kul att tillsammans med Nya Carnegiebryggeriet kunna ta hand om just jordgubbar och brygga en fantastisk bärs, säger Truls Christenson, co-founder Rscued.

Halo Sour Strawberry & Lime är gjord på räddade jordgubbar

Den fruktiga surölen är också smaksatt med jordgubbens bästa kompis, räddade limeskal, och ligger på en behaglig alkoholhalt av 4,5%. Den kommer gå att hitta på ett antal utvalda restauranger och självklart på Nya Carnegiebryggeriet från och med början på juli. Från och med den 5 augusti kommer Halo Sour Strawberry & Lime x Rscued också att finnas i begränsad upplaga i Systembolagets tillfälliga och lokala sortiment.

Annons

– Vi är väldigt stolta över att samarbeta med Rscued. Tillsammans har vi lyckats rädda 1,5 ton jordgubbar och samtidigt kunnat brygga ett fantastiskt öl. Detta är ett viktigt steg framåt och ett bevis på möjligheterna att jobba tillsammans för att få fram produkter som både gör och smakar gott, säger Joakim Losin, tf vd på Nya Carnegiebryggeriet.

Fler öl med räddad frukt är på gång. Även om Rscued är mest kända för sin juice, men i framtiden kan öl och andra produkter bli vanligare. Rscued och Carlsberg Sverige, som äger Nya Carnegiebryggeriet, planerar nu fler samarbeten med räddade råvaror som kan förvandlas till brygder och andra produkter. Spännande, tycker vi!

Här kan du njuta av en öl bryggd på räddade jordgubbar i sommar:

  • Nya Carnegiebryggeriet, Stockholm
  • Clarion Hotel Stockholm
  • TAK, Stockholm
  • Lykke Nytorget, Stockholm
  • Clarion The Pier, Göteborg
  • Clarion Hotel Post, Göteborg
  • OGBG, Göteborg
  • Heurlins, Göteborg (från augusti)
Ölen bryggd på räddade jordgubbar är ett samarbete mellan Nya Carnegiebryggeriet och Rscued
Annons