Sommarsallad med vallmorostade primörer, rökt fisk och citronsås
4 personer
Tid: 20 minuter
Du behöver:
1 knippe rädisor
1 liten squash
150 g gröna bönor
250 g grön sparris
1 knippe salladslök
1–2 msk olivolja
2 tsk vallmofrön
flingsalt och nymald svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Häll lite olivolja i en långpanna eller på en plåt. Skär blasten av rädisorna och halvera dem. Skär squash i långa bitar, snoppa bönorna och bryt av den torra, nedersta delen av sparrisen. Skär salladslök i korta bitar och lägg allt på plåten i grupper. Lägg det skurna med snittsidan ner. Rosta i cirka 10–12 minuter i ugnen. Squashen kan eventuellt behöva ett par minuter till. Strö över vallmofrön och salt. Lägg upp på ett vackert fat och skeda lite sås över. Garnera gärna med citronklyftor.
Citronsås
2 dl mini crème fraiche
rivet skal av 1 tvättad citron + saft några
korn salt
1 tsk olivolja
Gör så här:
Rör ihop mini crème fraiche och rivet citronskal och hälften av citronsaften samt olivolja. Häll resten av citronsaften över grönsakerna och blanda om.