Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sommarsallad med vallmorostade primörer, rökt fisk och citronsås

17 mar, 2014
AvSofie Nyblin
Den ljumma salladen kan ätas till kött, fisk eller kyckling men du kan också blanda den med till exempel kokt quinoa eller bulgur till en matig lunchsallad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Sommarsallad med vallmorostade primörer, rökt fisk och citronsås.
Sommarsallad med vallmorostade primörer, rökt fisk och citronsås.

4 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

1 knippe rädisor

1 liten squash

150 g gröna bönor

250 g grön sparris

1 knippe salladslök

1–2 msk olivolja

2 tsk vallmofrön

flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Häll lite olivolja i en långpanna eller på en plåt. Skär blasten av rädisorna och halvera dem. Skär squash i långa bitar, snoppa bönorna och bryt av den torra, nedersta delen av sparrisen. Skär salladslök i korta bitar och lägg allt på plåten i grupper. Lägg det skurna med snittsidan ner. Rosta i cirka 10–12 minuter i ugnen. Squashen kan eventuellt behöva ett par minuter till. Strö över vallmofrön och salt. Lägg upp på ett vackert fat och skeda lite sås över. Garnera gärna med citronklyftor.

Citronsås

2 dl mini crème fraiche

rivet skal av 1 tvättad citron + saft några

korn salt

1 tsk olivolja

Gör så här:

Rör ihop mini crème fraiche och rivet citronskal och hälften av citronsaften samt olivolja. Häll resten av citronsaften över grönsakerna och blanda om.

Annons