Sillsallad med pepparrotskräm
20 maj, 2017
AvRedaktionen
Julens klassiker i sommarskrud! Inlagd sill med färskpotatis, rödbetor, gul lök, grönt äpple och en pepparrotskräm på gräddfil och pepparrot.
Annons
8 portioner
Du behöver:
5 färska rödbetor (kokta, kalla)
3 färskpotatis (kokta, kalla)
2 färska gula lökar
1 grönt äpple
300 g matjes- eller inlagd sill
1 bit färsk pepparrot
3 dl gräddfil
salt
Gör så här:
Skiva eller hacka betor, potatis, lök och äpple. Blanda eller lägg upp i en skål tillsammans med sillen. Strö över lite finriven pepparrot. Blanda gräddfil med finriven pepparrot, ta lite i taget och välj styrka efter smak och smaka av med lite salt. Servera pepparrotskrämen till sillsalladen.
Av: Anna Jonassen
Recept: Helena Brunkman
Foto: Peter Phillips
Annons