Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sillsallad med pepparrotskräm

20 maj, 2017
AvRedaktionen
Sillsallad med pepparrotskräm.
Julens klassiker i sommarskrud! Inlagd sill med färskpotatis, rödbetor, gul lök, grönt äpple och en pepparrotskräm på gräddfil och pepparrot.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 portioner

Du behöver:

5 färska rödbetor (kokta, kalla)

3 färskpotatis (kokta, kalla)

2 färska gula lökar

1 grönt äpple

300 g matjes- eller inlagd sill

1 bit färsk pepparrot

3 dl gräddfil

salt

Gör så här:

Skiva eller hacka betor, potatis, lök och äpple. Blanda eller lägg upp i en skål tillsammans med sillen. Strö över lite finriven pepparrot. Blanda gräddfil med finriven pepparrot, ta lite i taget och välj styrka efter smak och smaka av med lite salt. Servera pepparrotskrämen till sillsalladen.

Sillsallad med pepparrotskräm.
Sillsallad med pepparrotskräm.

 

Av: Anna Jonassen
Recept: Helena Brunkman
Foto: Peter Phillips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons