Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Uppfriskande citronfromage med ätbara blommor – recept

29 maj, 2019
AvRedaktionen
Recept på citronfromage med ätbara blommor
Uppfriskande och härligt somriga smaker. Denna citronfromage är perfekt som efterrätt för både fest och vardag. Garnera gärna med ätbara blommor för en ännu somrigare känsla!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Välj riktigt mjuka citrusfrukter, de innehåller helt enkelt mer saft än de som är hårda och torra. Och ekologiskt vill vi ha när vi använder skalet!

6-8 portioner

Citronfromage:

3 citroner, skal och saft

1 stor lime, skal och saft

3 gelatinblad

1 vaniljstång

4 stora ägg

1 3/4 dl strösocker

3 dl vispgrädde

Garnering:

2 dl vispgrädde

Sockerpärlor

Citronmeliss eller ätbara blommor

Gör så här:

  1. Riv skalen på citrusfrukterna. Pressa ut saften.
  2. Blöt upp gelatinbladen i kallt vatten.
  3. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
  4. Blanda ägg, socker och vaniljfrön i en skål som tål värme, gärna en i glas.
  5. Vispa ihop blandningen över varmt vattenbad. Det varma vattnet får inte röra vid skålen, den ska endast värmas av vattenångan.
  6. Vispa i 6–8 minuter till en vit, skummande massa som håller ihop.
  7. Värm försiktigt upp citrussaft och -skal i en liten rostfri kastrull, till dess att saften är ljummen.
  8. Krama vattnet ur gelatinbladen och vänd ner dem i saften. Rör tills gelatinet är helt upplöst.
  9. Vänd ihop citrussaften med äggblandningen.
  10. Vispa upp 3 dl grädde så den blir mjuk men styv och vänd även ner den.
  11. Fördela fromagen i portionsglas och låt stå kallt i minst 4 timmar.
  12. Vispa 2 dl grädde till ett fluffigt skum och garnera fromagen med grädde, sockerpärlor och lite citronmeliss eller ätbara blommor.
Recept på somrig citronfromage
Citronfromage.

Av: Cecilie Sofie Svensson

Foto: Stine Christiansen

Annons