Midsommartårta med jordgubbar och vaniljkräm
12 bitar
Tid: 1 1/2 timme
Botten:
4 äggvitor
3 dl socker
4 droppar ättiksprit
3 dl Kelloggs Rice Krispies
1/2 dl chokladdroppar (eller hackad mörk choklad)
Vaniljkräm:
4 äggulor
1 dl socker
2 msk vetemjöl
1 dl grädde
125 g smör
1 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
Topping:
3 dl vispgrädde
1 liter färska bär (till garnering)
Gör så här:
Blanda äggvitor, socker och ättiksprit. Vispa hårt som maräng. Vänd ner Rice krispies och choklad. Bred ut på bakplåtspapper i långpanna (cirka 25 x 30 cm). Grädda i 125° i ca 1 1/2 timme mitt i ugnen. Låt svalna. Vispa ihop äggulor, socker, vetemjöl och grädde i en kastrull. Sjud tills krämen tjocknar. Rör hela tiden. Blanda i smör, vaniljsocker och salt. Låt krämen svalna. Bred krämen på botten, därefter den vispade grädden. Garnera med färska bär.
Recept: Caroline Rittfeldt och Charlotte Alexandre Nordin
Foto: Peter Erlandsson