Så gör du en somrig piña colada-glass
08 apr, 2021
AvRedaktionen ELLE
Inta en plats i solen, blunda och njut av den här somriga piña colada-glassen. Det enda som saknas är sand mellan tårna och ett par palmer!
Annons
Somrig piña colada-glass
Krämig och galet god – en försmak av sommaren. Har du inte tid att göra glasspinnar kan du göra glassen i en avlång sockerkaksform och hälla över toppingen.
8 stycken
Du behöver:
3 dl kokosmjölk
2 ½ dl vispgrädde
4 äggulor
3 msk socker
Ananastopping:
½ färsk ananas
1 msk glukossirap
2 lime, saften
3 msk kokosmjöl
Gör så här:
- Koka upp kokosmjölk och grädde i en kastrull. Vispa äggulor och socker luftigt i en skål. Häll kokosgräddblandningen i äggvispet i en tunn stråle, vispa hela tiden. Häll tillbaka smeten i kastrullen och värm upp till precis under kokpunkten (den får inte koka, då skär den sig) och låt tjockna. Låt svalna helt och kör i glassmaskin eller häll upp i form och ställ i frysen och ta ut då och då och rör om tills du får en glass. Fördela glassen från glassmaskinen i glassformar (eller tina glassen något om du gjort den i en form) och stick in en glasspinne. Frys in.
- Skala ananas och skär fruktköttet i mindre bitar. Mixa i en matberedare eller blender tills den är helt slät. Pressa den genom en sil för att få en slät puré. Värm upp ananaspurén med glukossirap i en kastrull, låt småputtra 10 minuter. Smaka av med lime. Låt smeten svalna och doppa sedan glassarna däri. Strö över kokosmjöl och förvara glassarna i frysen fram till servering.
Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth
Annons