Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Somriga lammfärsburgare och het korv

11 jul, 2012
AvJenny Norberg
Det här är ingen vanlig gatuköksburgare! Nej, de här lammfärsburgarna är riktiga höjdare. Servera med hemmagjord dressing, lantbröd och lammkorv.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

600–800 g lammfärs

2 msk kapris

1 msk paprikapulver

2 ägg

salt

nymalen svartpeppar

Tillbehör:

4 färska lammkorvar

4 skivor lantbröd

1 tomat

några blad frisésallad

1 gul lök

Gör så här:

Blanda färs, kapris, paprikapulver, ägg och kryddor, forma biffar. Grilla dessa och servera med grill­ade lamm­korvar och bröd, tomat, sallad, två dressingar och lök.

Grönpeppardressing:

2 msk grönpeppar (hackade)

3 dl gräddfil

salt

Gör så här:

Blanda och salta efter smak.

Soltorkad tomat-dressing:

1/2 banan (mosad)

20 g valnötter (hackade)

1 msk soltorkad tomat-pasta

3 dl gräddfil

1 msk olivolja

lite salt

Gör så här:

Blanda banan, valnötter och sol­torkad tomatpasta. Blanda i grädd­f­il och olja, och salta.

Annons