Uppfriskande soppa på salladslök med getostscrostini
02 mar, 2021
AvRedaktionen ELLE
Salladslök som bakats i ugnen gör den här soppan uppfriskande och fräsch. Servera salladslökssoppan tillsammans med frasiga crostini som toppats med smälts getost.
Annons
Soppa på salladslök med getostscrostini
Bjud på en uppfriskande soppa med frasiga crostini som tillbehör!
6 portioner
Du behöver:
1 fänkål
3 stjälkar bladselleri
1 morot
4 msk olivolja
salt
600 g salladslök
Getostscrostini:
6 skivor baguette
1 getbrie-ost
Gör så här:
- Värm ugnen till 180°. Skär fänkål, selleri och morot i grova bitar. Värm 2 msk av olivoljan i en stor kastrull. Tillsätt grönsakerna och 1 tsk salt. Stek i 10 minuter på medelvärme. Sänk värmen och stek en stund till. Rör runt i kastrullen då och då.
- Skär bort rötterna och ändarna på 400 g salladslök. Vänd runt i2 msk olivolja och en rejäl nypa salt. Fördela på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper och baka i ugnen i 15 minuter tills de tar färg.
- Häll ner lökarna och den vätska de släppt i kastrullen. Tillsätt 2 liter vatten, låt koka upp. Sjud i2 timmar och sila därefter bort grönsakerna. Smaka av med salt.
- Skär resterande salladslökar i små bitar och låt dem koka i soppan i 10 minuter. Rosta brödskivorna i ugnen på högsta grilläge. Skär getbrien i skivor och fördela på bröden. Grädda under grill igen, 3–5 minuter, tills osten smält. Servera soppan med getostscrostini i.
Recept och foto: Marieke Verdenius & Martina Bianchini
LÄS MER:
Annons