Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Soppa på vita bönor med grovhackad örtpesto

01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
En burk stora vita bönor, lök och vitlök plus lite rotselleri eller palsternacka är allt som behövs för att göra sommarens bekvämaste soppa.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Soppa på vita bönor med grovhackad örtpesto.
Soppa på vita bönor med grovhackad örtpesto.

4 personer

Du behöver:

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

olivolja (till stekning)

200 g rotselleri/palsternacka eller blomkål

1 burk (410 g) avrunna stora vita bönor, Bianchi di Spagna (Zeta)

1 liter höns- eller grönsaksbuljong

salt och nymalen svartpeppar

Örttopping:

1 dl hackad rostad mandel (valnötter går också bra)

1/2 citron (rivet skal)

1 liten knippa persilja (hackad)

en bit spansk peppar eller röd paprika (urkärnad och fint tärnad)

Gör så här:

Skala och grovhacka lök och vitlök. Fräs i olja utan att det tar färg. Skala och tärna rotsellerin och lägg i den.

Se till att den inte mörknar, då blir soppan inte lika vit och fin. Lägg i bönorna och häll på buljongen. Låt koka i 10 min. Mixa med stavmixer och smaka av. Toppa vid servering med en blandning av hackade mandlar, rivet citronskal, hackade örter samt valfri chilihetta.

Annons