Söta minipavlovas med fläderkräm
11 apr, 2024
AvCamilla Pérez
Tänk vad mysigt att låta gästerna toppa sina egna minipavlovas efter middagen! Passar perfekt även till barnkalaset!
Annons
Söta minipavlovas
Kungligt lyxigt och samtidigt så superenkelt! Har du superbråttom – köp färdiga marängbottnar och bryt i bitar.
Annons
8 stycken
Du behöver:
Minipavlovas:
5 äggvitor
3 dl strösocker
½ tsk citronsaft
1 msk majsstärkelse
Topping:
Fläderkräm, se recept nedan
3 dl vispad grädde
Blandade färska bär
Minimaränger
Chokladknappar
Färsk mynta
Fläderkräm:
1 äggula
1 msk majsstärkelse
1 dl vispgrädde
½ dl koncentrerad citron- och flädersaft
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150º.
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt sedan sockret, lite i taget, under vispning. Rör ner citronsaften och fortsätt vispa i cirka 5 minuter tills marängsmeten är fast och glansig. Rör ner majsstärkelse och fyll en spritspåse med marängsmeten.
- Spritsa ut fina rundlar på en plåt klädd med bakplåtspapper. Sätt in plåten i nedre delen av ugnen och grädda i cirka 1 timme tills marängen har en fin, spröd yta.
- Lägg upp marängerna på en bricka. Servera med toppings i olika skålar så att var och en kan göra sin egen pavlova.Fläderkräm: Vispa äggulan med majsstärkelsen i en kastrull och tillsätt grädde och saft. Låt sjuda försiktigt tills krämen tjocknar och ta genast från värmen. Låt svalna.
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Annons