Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Söta och supergoda rosenägg

24 mar, 2020
AvRedaktionen
Recept på söta och supergoda rosenägg
Underbar påskefterrätt med det lilla extra! Bjud på söta rosenägg av marsipan. Strö över rosenblad vid servering.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

24 ägg

Rosenägg:

24 mandlar utan skal

200 g marsipan

150 g vit choklad

1 ½ tsk rosenvatten

1 ekologisk lime

Eventuellt lite florsocker

Garnering:

Torkade rosenblad eller valfri ätbar dekoration

Gör så här:

  1. Rosta mandlarna gyllene i en torr stekpanna.
  2. Låt svalna på bakplåtspapper.
  3. Finfördela marsipanen med rivjärn eller med fingrarna.
  4. Riv 20 gram av den vita chokladen fint och blanda med marsipan och rosenvatten.
  5. Smaka av marsipanen med rivet limeskal och eventuellt lite limesaft.
  6. Blir massan för klistrig, tillsätt lite florsocker.
  7. Dela marsipanmassan i 24 små bitar.
  8. Tryck ut en liten marsipanbit i handen, lägg en rostad mandel i mitten.
  9. Rulla ihop till ett ägg. Gör likadant med de andra bitarna.
  10. Smält resterande vit choklad försiktigt över vattenbad.
  11. Doppa marsipanäggen i vit choklad med en sked.
  12. Låt rinna av på bakplåtspapper.
  13. Strö hackade rosenblad över äggen och låt stelna.
  14. Förvara i kylskåp fram till servering.
Recept på söta och supergoda rosenägg
Söta och supergoda rosenägg.

Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

10 enkla påskdesserter

Annons