Söta och supergoda rosenägg
24 mar, 2020
AvRedaktionen
Underbar påskefterrätt med det lilla extra! Bjud på söta rosenägg av marsipan. Strö över rosenblad vid servering.
Annons
24 ägg
Rosenägg:
24 mandlar utan skal
200 g marsipan
150 g vit choklad
1 ½ tsk rosenvatten
1 ekologisk lime
Eventuellt lite florsocker
Garnering:
Torkade rosenblad eller valfri ätbar dekoration
Gör så här:
- Rosta mandlarna gyllene i en torr stekpanna.
- Låt svalna på bakplåtspapper.
- Finfördela marsipanen med rivjärn eller med fingrarna.
- Riv 20 gram av den vita chokladen fint och blanda med marsipan och rosenvatten.
- Smaka av marsipanen med rivet limeskal och eventuellt lite limesaft.
- Blir massan för klistrig, tillsätt lite florsocker.
- Dela marsipanmassan i 24 små bitar.
- Tryck ut en liten marsipanbit i handen, lägg en rostad mandel i mitten.
- Rulla ihop till ett ägg. Gör likadant med de andra bitarna.
- Smält resterande vit choklad försiktigt över vattenbad.
- Doppa marsipanäggen i vit choklad med en sked.
- Låt rinna av på bakplåtspapper.
- Strö hackade rosenblad över äggen och låt stelna.
- Förvara i kylskåp fram till servering.
Av: Julie Hey
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Annons