Söta chokladkoppar - passande till påsk
6 personer
Tid: 45 minuter + tid i kyl
Du behöver:
6 mediumstora äggulor
3 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl standardmjölk
130 g mjölkchoklad
225 g mörk choklad (ca 50 % kakao)
1 msk Kahlùa eller Baileys (eller starkt svart kaffe)
godis, strössel eller bär (till dekoration)
Gör så här:
Förbered 6 skålar som vardera rymmer cirka 1 1/2 dl, eller en stor äggkopp.
Vispa äggulorna i en skål. Koka upp vispgrädden och mjölken och vispa sedan ner detta med äggulorna. Blandningen blir ganska tjock och krämig direkt.
Sila blandningen ner i en skål, täck över med plastfolie och låt stå att svalna till rumstemperatur.
Bryt all choklad i mindre bitar och smält över ett vattenbad. Vispa ner gräddblandningen, som nu blivit krämig och som silats ner i en skål, i chokladen i tre omgångar. Det borde tjockna till direkt. Vispa då ner kaffet eller spriten. Häll upp chokladblandningen i 6 koppar och låt stå svalt i några timmar tills det är dags för servering. Dekorera med godis, strössel eller färska bär.
Av: Annie Bell
Foto: Chris Alack