Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Söta chokladkoppar - passande till påsk

01 apr, 2013
AvRebecca Wictor
Söt chokladdessert som gärna kan serveras i stora äggkoppar till påsk. Perfekt att förbereda några timmar innan och dekorera med godis, strössel eller färska bär lagom till servering.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Söta chokladkoppar.
Söta chokladkoppar.

6 personer

Tid: 45 minuter + tid i kyl

Du behöver:

6 mediumstora äggulor

3 1/2 dl vispgrädde

2 1/2 dl standardmjölk

130 g mjölkchoklad

225 g mörk choklad (ca 50 % kakao)

1 msk Kahlùa eller Baileys (eller starkt svart kaffe)

godis, strössel eller bär (till dekoration)

Gör så här:

Förbered 6 skålar som vardera rymmer cirka 1 1/2 dl, eller en stor äggkopp.

Vispa äggulorna i en skål. Koka upp vispgrädden och mjölken och vispa sedan ner detta med äggulorna. Blandningen blir ganska tjock och krämig direkt.

Sila blandningen ner i en skål, täck över med plastfolie och låt stå att svalna till rumstemperatur.

Bryt all choklad i mindre bitar och smält över ett vattenbad. Vispa ner gräddblandningen, som nu blivit krämig och som silats ner i en skål, i chokladen i tre omgångar. Det borde tjockna till direkt. Vispa då ner kaffet eller spriten. Häll upp chokladblandningen i 6 koppar och låt stå svalt i några timmar tills det är dags för servering. Dekorera med godis, strössel eller färska bär.

Av: Annie Bell

Foto: Chris Alack

Annons