Sötpotatis med chili och cheddar
02 mar, 2020
AvRedaktionen
Maxa med sötpotatis! Sötpotatis med chili och cheddar är både mättande och riktigt gott.
Annons
4 sötpotatisar
Du behöver:
100 g röd spetskål
200 g körsbärstomater
12 svarta oliver
150 g riven cheddar
Till servering:
1 färsk chili
1 kruka persilja
4 msk crème fraiche
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°.
- Skrubba potatisen och skär ett kryss i varje potatis.
- Packa in dem i aluminiumfolie och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Baka dem i ugnen i cirka 1 timme, känn med sticka när de är färdiga.
- Låt ugnen vara på.
- Finstrimla spetskålen, gärna på mandolin eller med osthyvel.
- Skölj och halvera tomaterna. Skär oliverna i halvor.
- Kläm på potatisarna så att de öppnar sig.
- Fyll dem med spetskålen, tomaterna, oliver och cheddar och baka dem ytterligare 5–7 minuter i ugnen tills osten smält.
- Dela på och kärna ur chilin, finhacka.
- Skölj och hacka persiljan.
- Lägg potatisarna på ett fat, ringla över crème fraiche och strö över chili och persilja och servera genast.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Bakad sötpotatis med cheddar och chili
Annons