Sötpotatismos med timjan
08 sep, 2017
AvRedaktionen
Sötpotatismos är minst lika gott som vanlig potatismos. Servera till kyckling, kött eller vegetariskt. Salt fetaost passar bra till det söta moset.
Annons
4 personer
Tid: 35 minuter
Du behöver:
1 kg sötpotatis
salt
1 knippe timjan
1 tsk olivolja
1/2 dl grönsaksbuljong (tärning)
3/4 dl mjölk
25 g smör
peppar
färskriven muskotnöt
Gör så här:
1. Tvätta och skala sötpotatisen och skär den i grova bitar. Koka potatisen i saltvatten under lock i 15-20 minuter, tills den blir mjuk.
2. Tvätta timjanknippet under tiden och skaka det torrt. Dra av bladen från stjälkarna. Hetta upp olivoljan i en liten stekpanna och rosta hälften av timjanbladen. Värm grönsaksbuljong, mjölk och smör tillsammans.
3. Häll av vattnet från sötpotatisen och mosa den fint med en potatisstöt. Häll i mjölk-fettblandningen efterhand. Krydda med salt, peppar och muskot. Blanda i rostad och färsk timjan i moset.
Recept och foto: Sötpotatis från North Carolina
Annons