Sötpotatisnachos med majs och pecorino
07 jul, 2023
AvLouisa Lorang
Du måste testa denna grillade variant på det klassiska fredagsmyset – sötpotatisnachos med majs och pecorino.
Annons
Sötpotatisnachos med majs och pecorino
Nachosen kan serveras som huvudrätt för två personer eller som snacks för fyra.
4 portioner
Annons
Du behöver:
500 g sötpotatis
2 msk olivolja
Salt
Topping:
2 majskolvar
1 msk olivolja
Salt
200 g tomater
100 g pecorino eller annan hårdost
2 nävar färsk koriander
2 msk inlagd jalapeño
2 msk oliver
Servering:
1 dl crème fraiche
1 lime
Tomatsalsa
Gör så här:
- Skala sötpotatisen och skär den i 1 cm tjocka skivor på längden. Pensla skivorna med lite olja och tillaga dem på grillen i ca 5 minuter på vardera sida tills de är gyllenbruna och mjuka. Om du lägger på ett lock går det snabbare. Krydda med salt.
- Topping: Dra av bladen från majskolvarna. Pensla majsen med lite olja och grilla runtom i ca 10 minuter tills majsen är mjuk. Krydda med salt. Skölj tomaterna och skär dem i tärningar. Riv osten. Hacka koriander och jalapeño grovt. Skär oliverna i skivor.
- Servering: Skär av majskornen från kolvarna. Lägg upp sötpotatisen på en tallrik eller på 4 små tallrikar. Toppa med majs, tomater, riven ost, koriander, jalapeño och oliver. Servera direkt med crème fraiche, limeklyftor och salsa.
Foto: Columbus Leth
Annons