Sötpotatissoppa med ingefära
4 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
500 g sötpotatis
2 lökar
2 vitlöksklyftor
1 liten röd chili
1 msk olja
50 g inlagd ingefära med saft
4-6 kvistar timjan
1 l kycklingbuljong (tärning)
salt, peppar, socker
koriander till dekorering efter smak
Gör så här:
1. Skala sötpotatisen, lök och vitlök och skär i tärningar. Putsa chilin, skär upp den på längden, gröp ur kärnorna och hacka den fint.
2. Hetta upp oljan. Lägg i lök, vitlök, chili och ingefära och stek så att de får en glasig yta. Tillsätt sötpotatis och timjan. Fortsätt att bryna lätt. Häll på kycklingbuljongen och koka sötpotatisen i ca 15 minuter, så att den blir mjuk. Ta bort timjan. Mosa alltihop och smaka av med salt, peppar, socker och ingefärssaft. Garnera med koriander efter smak och servera.
Recept och foto: Sötpotatis från North Carolina