Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sötpotatissoppa med ingefära

08 sep, 2017
AvRedaktionen
Sötpotatissoppa med ingefära.
Sötpotatis är gott i soppa tillsammans med vitlök, chili och ingefära. Garnera med koriander och servera med ett gott bröd och eventuellt räkor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

500 g sötpotatis

2 lökar

2 vitlöksklyftor

1 liten röd chili

1 msk olja

50 g inlagd ingefära med saft

4-6 kvistar timjan

1 l kycklingbuljong (tärning)

salt, peppar, socker

koriander till dekorering efter smak

Gör så här:

1. Skala sötpotatisen, lök och vitlök och skär i tärningar. Putsa chilin, skär upp den på längden, gröp ur kärnorna och hacka den fint.

2. Hetta upp oljan. Lägg i lök, vitlök, chili och ingefära och stek så att de får en glasig yta. Tillsätt sötpotatis och timjan. Fortsätt att bryna lätt. Häll på kycklingbuljongen och koka sötpotatisen i ca 15 minuter, så att den blir mjuk. Ta bort timjan. Mosa alltihop och smaka av med salt, peppar, socker och ingefärssaft. Garnera med koriander efter smak och servera.

Sötpotatissoppa med ingefära.
Sötpotatissoppa med ingefära.

Recept och foto: Sötpotatis från North Carolina

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons