Sötpotatissoppa med knaprig skinka
25 sep, 2015
AvRedaktionen
Mustig sötpotatissoppa med knaprig skinka. En kanelstång sätter mild och kryddig smak på soppan. Smaka av med lite lime.
Annons
4 personer
Tid: 30 minuter
Ingredienser:
1 gul lök (hackad)
1 vitlöksklyfta (hackad)
1 msk smör
2 tsk spiskummin
1 krm cayennepeppar
7 dl kycklingbuljong
1 kanelstång
5 sötpotatisar (ca 1 kg)
2 selleri-stjälkar
8 skivor lufttorkad skinka
1 pressad lime
Gör så här:
Hetta upp smöret i en kastrull. Fräs löken tillsammans med de torra kryddorna i smöret. Häll buljongen i kastrullen. Lägg i en kanelstång. Tärna potatisen och skiva sellerin. Lägg ner det i kastrullen med buljongen. Låt koka på svag värme i cirka 20 minuter.
Lägg skivorna av lufttorkad skinka på en bakpappersklädd plåt och torka i ugnen, 150°, i cirka 5 minuter. Låt svalna på papper.
Lyft ur kanelstången. Mosa potatisbitarna så att soppan blir grötig, men inte helt slät. Smaka av med lime.
Annons