Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sötpotatisstrips i ugn med mojo verde

08 sep, 2017
AvRedaktionen
Sötpotatisstrips i ugn med mojo verde.
Genom att laga sötpotatisstrips i ugn blir de nyttigare än om du friterar dem. Mojo verde är en fräsch och lite het röra som är god att dippa med.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

1 kg sötpotatis

8 kvistar timjan

4 skivor ekologiskt citronskal

2 msk olivolja

Mojo verde:

1 grön chili

1/2 ekologiskt limefrukt

8 stjälkar grön koriander

6 stjälkar slät persilja

1 liten vitlöksklyfta

4 msk olivolja

salt, peppar, socker

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 220 grader. Skala sötpotatisarna och skär dem i 0,5 cm tjocka jämna stavar. Lossa timjanbladen från kvistarna. Blanda stavarna i en stor skål tillsammans med timjan, citronskal, olja och salt. Fördela alltihop jämnt på en bakpapperklädd plåt och sätt in den mitt i ugnen i ca. 15-18 minuter tills potatisstavarna blir ljusbruna. Servera genast med aioli och mojo verde.

2. Putsa chilin och skär den i fina ringar, skala limefrukten med kniv och ta bort det vita skinnet helt och hållet. Skär limen i grova bitar. Lossa koriander- och persiljebladen från stjälkarna och hacka dem grovt. Skala och hacka vitlöken.

3. Blanda chili, lime, koriander, persilja, vitlök och olja i en matberedare eller mixer och blanda tills du får en fin puré. Krydda med salt, peppar och en nypa socker.

Sötpotatisstrips i ugn med mojo verde.
Sötpotatisstrips i ugn med mojo verde.

Recept och foto: Sötpotatis från North Carolina

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons