Sötpotatisstrips i ugn med mojo verde
4 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
1 kg sötpotatis
8 kvistar timjan
4 skivor ekologiskt citronskal
2 msk olivolja
Mojo verde:
1 grön chili
1/2 ekologiskt limefrukt
8 stjälkar grön koriander
6 stjälkar slät persilja
1 liten vitlöksklyfta
4 msk olivolja
salt, peppar, socker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 220 grader. Skala sötpotatisarna och skär dem i 0,5 cm tjocka jämna stavar. Lossa timjanbladen från kvistarna. Blanda stavarna i en stor skål tillsammans med timjan, citronskal, olja och salt. Fördela alltihop jämnt på en bakpapperklädd plåt och sätt in den mitt i ugnen i ca. 15-18 minuter tills potatisstavarna blir ljusbruna. Servera genast med aioli och mojo verde.
2. Putsa chilin och skär den i fina ringar, skala limefrukten med kniv och ta bort det vita skinnet helt och hållet. Skär limen i grova bitar. Lossa koriander- och persiljebladen från stjälkarna och hacka dem grovt. Skala och hacka vitlöken.
3. Blanda chili, lime, koriander, persilja, vitlök och olja i en matberedare eller mixer och blanda tills du får en fin puré. Krydda med salt, peppar och en nypa socker.
Recept och foto: Sötpotatis från North Carolina