Spagetti med lins-bolognese
04 feb, 2019
AvRedaktionen
Det är så enkelt att byta ut köttfärsen mot linser – och det blir supergott! Servera med fullkornspagetti, parmesan och basilika.
Annons
4 personer
Du behöver:
400 g fullkornspagetti
färskriven parmesan
färsk basilika
Linsbolognese:
250 g svamp
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja, till stekning
1 morot
1 msk torkad basilika
1 msk torkad oregano
salt
färskmalen svartpeppar
400 g krossade tomater
140 g tomatpuré
2 1/2 dl grönsaksbuljong
2 burkar kokta gröna linser à 400 g
2 msk rödvinsvinäger
Gör så här:
- Rensa svampen och skär i småbitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs svamp och lök i olja i en kastrull tills de blir lätt gyllene.
- Skala och riv moroten, tillsätt den, basilika, oregano, salt och peppar i panna. Fräs några minuter innan du tillsätter krossade tomater, tomatpuré och buljong i grytan.
- Häll av vattnet från linserna och skölj i durkslag, låt rinna av. Lägg dem i grytan. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
- Koka spagettin enligt anvisningarna på förpackningen. Servera den med linsbolognesen, riv över parmesan och färska basilikablad.
Av: Emma Martiny
Foto: Nina Malling
Annons