Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Spagetti med lins-bolognese

04 feb, 2019
AvRedaktionen
Spagetti med lins-bolognese.
Det är så enkelt att byta ut köttfärsen mot linser – och det blir supergott! Servera med fullkornspagetti, parmesan och basilika.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

400 g fullkornspagetti

färskriven parmesan

färsk basilika

Linsbolognese:

250 g svamp

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 msk olivolja, till stekning

1 morot

1 msk torkad basilika

1 msk torkad oregano

salt

färskmalen svartpeppar

400 g krossade tomater

140 g tomatpuré

2 1/2 dl grönsaksbuljong

2 burkar kokta gröna linser à 400 g

2 msk rödvinsvinäger

Gör så här:

  1. Rensa svampen och skär i småbitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs svamp och lök i olja i en kastrull tills de blir lätt gyllene.
  2. Skala och riv moroten, tillsätt den, basilika, oregano, salt och peppar i panna. Fräs några minuter innan du tillsätter krossade tomater, tomatpuré och buljong i grytan.
  3. Häll av vattnet från linserna och skölj i durkslag, låt rinna av. Lägg dem i grytan. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
  4. Koka spagettin enligt anvisningarna på förpackningen. Servera den med linsbolognesen, riv över parmesan och färska basilikablad.

Av: Emma Martiny
Foto: Nina Malling

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons