Spagetti med sparris och mozzarella
01 apr, 2018
AvRedaktionen
Pasta och sparris gillar varandra. Här med haricots verts och vitlök. Toppa med bruten mozzarella, basilikablad, salt och peppar och ringla över olivolja.
Annons
4 personer
Du behöver:
350 g spagetti
250 g grön sparris
250 g haricots verts
3 vitlöksklyftor, i skivor
3 msk rapsolja
150 g mozzarella
basilikablad
salt
nymald svartpeppar
olivolja
Gör så här:
- Bryt av ca 2–3 cm av sparrisens ändar och förväll i kokande saltat vatten i kastrull, behåll lite tuggmotstånd. Skölj i kallt vatten.
- Klipp av ändarna på haricots vertsen och förväll i saltat vatten i kastrull, behåll lite tuggmotstånd. Skölj i kallt vatten.
- Stek vitlöksskivorna i stekpanna med rapsolja utan att de tar färg.
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
- Stek sparris och haricots verts tillsammans med vitlöken i stek pannan i några minuter, vänd ner den nykokta, avrunna pastan och vänd om så att allt blandar sig.
- Lägg på tallrikar och toppa med bruten mozzarella, basilikablad, salt och peppar och ringla över olivolja.
Av: Louise Bondebjer
Foto: Sophie Håkansson
Annons