Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Spaghetti carbonara med sparris, ärter och mynta

06 jul, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på spaghetti carbonara med sparris, ärter och mynta
Spaghetti carbonara är alltid ett säkert kort! I vårt recept toppar vi med extra grönt som sparris och mynta för en frisk twist.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Spaghetti carbonara med sparris, ärter och mynta

En grönare version av trotjänaren carbonara.

Så gör du spaghetti carbonara med sparris, ärter och mynta

4 portioner

Du behöver:

400 g spaghetti
2 msk olivolja
2 schalottenlökar
200 g pancetta eller bacon
250 g grön sparris
200 g ärter från frysen
4 ägg
2 äggulor
50 g parmesan
1 näve färsk mynta
Salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av och vänd sedan ner 1 msk olivolja.
  2. Skala och hacka schalottenlökarna fint. Skär pancettan i tärningar. Bryt av och kasta den nedre, träiga delen på sparrisarna. Skär resten i bitar.
  3. Stek löken i lite olja på medelvärme utan att den tar färg, i 2–3 minuter. Tillsätt pancetta och stek den spröd. Tillsätt sparris och ärter och stek i 2 minuter till. Stäng av värmen.
  4. Vispa upp ägg och äggulor i en skål. Riv parmesanen fint och rör ner hälften i äggvispet. Vänd försiktigt ihop den nykokta pastan med ägg, pancetta, sparris och ärter.
  5. Skölj och hacka myntan grovt och vänd ner i rätten. Smaka av med salt och peppar och lägg upp i djupa tallrikar, strö resterande parmesan över och servera genast.

Recept: Camilla Biesbjerg Markussen, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft

Annons