Spaghetti carbonara med sparris, ärter och mynta
06 jul, 2021
AvRedaktionen ELLE
Spaghetti carbonara är alltid ett säkert kort! I vårt recept toppar vi med extra grönt som sparris och mynta för en frisk twist.
Annons
Spaghetti carbonara med sparris, ärter och mynta
En grönare version av trotjänaren carbonara.
4 portioner
Du behöver:
400 g spaghetti
2 msk olivolja
2 schalottenlökar
200 g pancetta eller bacon
250 g grön sparris
200 g ärter från frysen
4 ägg
2 äggulor
50 g parmesan
1 näve färsk mynta
Salt och svartpeppar
Gör så här:
- Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av och vänd sedan ner 1 msk olivolja.
- Skala och hacka schalottenlökarna fint. Skär pancettan i tärningar. Bryt av och kasta den nedre, träiga delen på sparrisarna. Skär resten i bitar.
- Stek löken i lite olja på medelvärme utan att den tar färg, i 2–3 minuter. Tillsätt pancetta och stek den spröd. Tillsätt sparris och ärter och stek i 2 minuter till. Stäng av värmen.
- Vispa upp ägg och äggulor i en skål. Riv parmesanen fint och rör ner hälften i äggvispet. Vänd försiktigt ihop den nykokta pastan med ägg, pancetta, sparris och ärter.
- Skölj och hacka myntan grovt och vänd ner i rätten. Smaka av med salt och peppar och lägg upp i djupa tallrikar, strö resterande parmesan över och servera genast.
Recept: Camilla Biesbjerg Markussen, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Columbus Leth, Betina Hastoft
Annons