Spaghetti med vegetarisk linsbolognese
14 dec, 2022
AvEmma Martiny
Byt ut köttfärs mot linser och vips så har du en grön linsbolognese! Lätt, gott och otroligt enkelt!
Annons
Spaghetti med linsbolognese
Det är så enkelt att byta ut köttfärsen mot linser – och det blir supergott!
4 personer
Annons
Du behöver:
400 g fullkornspaghetti
Färskriven parmesan
Färsk basilika
Linsbolognese:
250 g svamp
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja, till stekning
1 morot
1 msk torkad basilika
1 msk torkad oregano
Salt
Färskmalen svartpeppar
400 g krossade tomater
140 g tomatpuré
21/2 dl grönsaksbuljong
2 burkar kokta gröna linser à 400 g
2 msk rödvinsvinäger
Gör så här:
- Rensa svampen och skär i småbitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs svamp och lök i olja i en kastrull tills de blir lätt gyllene. Skala och riv moroten, tillsätt den, basilika, oregano, salt och peppar i panna. Fräs några minuter innan du tillsätter krossade tomater, tomatpuré och buljong i grytan.
- Häll av vattnet från linserna och skölj i durkslag, låt rinna av. Lägg dem i grytan. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
- Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Servera den med linsbolognesen, riv över parmesan och färska basilikablad.
Foto: Nina Malling
Annons