Spaghetti med räkor och avokadokräm
12 feb, 2021
AvRedaktionen ELLE
Avokado kan användas till så mycket mer än guacamole eller som tillbehör i sallad. Mixad avokado med färsk basilika blir en perfekt kräm att äta med spaghetti och räkor.
Annons
Spaghetti med räkor och avokadokräm
Frisk och krämig pasta med lyxiga räkor och fyllig avokadokräm.
4 portioner
Du behöver:
400 g spaghetti
500 g MSC-märkta stora räkor
Salt och peppar
1 msk olivolja
Avokadokräm:
2 avokador
1 näve färsk basilika
50 g färsk spenat
2 msk olivolja
½ citron
Salt och nymalen svartpeppar
Garnering:
Färsk basilika
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Gör sedan avokadokrämen: Dela avokadorna, ta bort kärnorna och skrapa ur köttet. Mixa avokado, basilika, spenat och olja till en slät kräm. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
- Skala räkorna och pilla bort tarmen men behåll skalet längst ut på stjärten.
- Använder du stora råa räkor – stek dem snabbt i olja i en panna på hög värme. De är klara när de skiftar färg, steks de för länge blir de sega.
- Vänd ihop den kokta pastan med avokadokrämen, toppa med räkor och basilika och servera.
Recept: Emma Martiny, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Winnie Methmann, Betina Hastoft, Chris Tonnesen
Annons