Krämig spaghetti med spenat och zucchini
12 feb, 2021
AvRedaktionen ELLE
Få saker är så gott som en skål varm, krämig pasta med riven parmesan över. Här serverad med zucchini och spenat. Gott, nyttigt och enkelt!
Annons
Krämig Spaghetti med spenat och zucchini
Tips! Använd gärna en spiralizer (grönsakssvarv) för att skära zucchinin i långa strimlor.
4 portioner
Du behöver:
350 g spaghetti
2 zucchinier
200 g babyspenat
2 msk olivolja
2 dl grädde eller matlagningsgrädde
Salt och svartpeppar
Till servering:
50 g riven parmesan
Gör så här:
- Koka pastan al dente i lättsaltat vatten. Riv zucchinin i långa tunna strimlor med en spiralizer.
- Stek zucchinistrimlor och spenat i lite olja i 1–2 minuter. Tillsätt grädde och låt koka ihop.
- Vänd ner den kokta pastan och smaka av med salt och peppar. Fördela i djupa tallrikar. Strö rikligt med parmesan över och servera genast.
Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Annons