Recept på Spaghetti sugo verdure
07 apr, 2021
AvRedaktionen ELLE
Spaghetti sugo verdure är en mättande pasta fullproppad med godsaker såsom zucchini, körbärstomater och pinjekärnor. Glöm inte parmesanen!
Annons
Spaghetti sugo verdure
Mycket färg och smak men samtidigt lätt att göra!
4 portioner
Annons
Du behöver:
400 g spaghetti
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 stjälkar rosmarin
1–2 zucchini, beroende på storlek
5 stjälkar bladselleri
500 g körsbärstomater
2 tsk fänkålsfrö
1 dl olivolja
Till stekning:
½ dl pinjekärnor
1 ekologisk citron
Salt och svartpeppar
Garnering:
1 stor handfull bladpersilja
50 g parmesan
Gör så här:
- Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka rosmarin fint. Skär zucchinin i små tärningar. Hacka sellerin och halvera körsbärstomaterna.
- Stek lök, vitlök, rosmarin och fänkålsfrö i olivolja i en stekpanna i ca 2 minuter. Tillsätt selleri, zucchini och pinjekärnor och stek i 2 minuter. Riv citronskalet fint. Tillsätt citronskal och tomater och stek tills tomaterna är mjuka.
- Vänd ner pastan i såsen. Smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan fint och strö över pastan. Riv parmesan över och servera.
Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft
Annons