Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Julmat Baka inför julen Vintips till middagen

Recept på Spaghetti sugo verdure

07 apr, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på spaghetti sugo verdure
Spaghetti sugo verdure är en mättande pasta fullproppad med godsaker såsom zucchini, körbärstomater och pinjekärnor. Glöm inte parmesanen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Spaghetti sugo verdure

Mycket färg och smak men samtidigt lätt att göra!

Så lagar du spaghetti sugo verdure

4 portioner

Annons

Du behöver:

400 g spaghetti
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 stjälkar rosmarin
1–2 zucchini, beroende på storlek
5 stjälkar bladselleri
500 g körsbärstomater
2 tsk fänkålsfrö
1 dl olivolja

Till stekning:

½ dl pinjekärnor
1 ekologisk citron
Salt och svartpeppar

Garnering:

1 stor handfull bladpersilja
50 g parmesan

Gör så här:

  1. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka lök och vitlök. Hacka rosmarin fint. Skär zucchinin i små tärningar. Hacka sellerin och halvera körsbärstomaterna.
  2. Stek lök, vitlök, rosmarin och fänkålsfrö i olivolja i en stekpanna i ca 2 minuter. Tillsätt selleri, zucchini och pinjekärnor och stek i 2 minuter. Riv citronskalet fint. Tillsätt citronskal och tomater och stek tills tomaterna är mjuka.
  3. Vänd ner pastan i såsen. Smaka av med salt och peppar. Hacka persiljan fint och strö över pastan. Riv parmesan över och servera.

Recept: Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft

Annons