Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Spansk tortilla med röd paprika

27 jan, 2014
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
spanish pepper and potato omelette

Spansk tortilla med röd paprika

2 personer

Tid: 30 minuter

Den spanska omeletten är god med svarta och gröna oliver som tillbehör.

200 g potatis (gärna delikatesspotatis)

1 liten rödlök (skuren i smala klyftor)

1/2 röd paprika (skivad)

olja till stekning

salt och peppar

4 ägg (vispade)

1/2 litet knippe basilika (smulad)

1 handfull vattenkrasse, ruccola och färsk spenat (till servering)

Koka potatisskivorna 4–5 minuter tills de precis blivit mjuka. Stek lök och paprika mjuka i en stekpanna i 1 msk olja. Tillsätt potatisen och stek i någon minut. Salta och peppra, häll i äggen och basilikan och rör om. Stek tills omeletten satt sig och blivit svagt gyllenbrun på undersidan, ställ sedan in i ugnen under uppvärmt grillgaller i någon minut. Skär upp tortillan i tårtbitsstora bitar och servera med sallad.

Annons