Spansk tortilla med röd paprika
Spansk tortilla med röd paprika
2 personer
Tid: 30 minuter
Den spanska omeletten är god med svarta och gröna oliver som tillbehör.
200 g potatis (gärna delikatesspotatis)
1 liten rödlök (skuren i smala klyftor)
1/2 röd paprika (skivad)
olja till stekning
salt och peppar
4 ägg (vispade)
1/2 litet knippe basilika (smulad)
1 handfull vattenkrasse, ruccola och färsk spenat (till servering)
Koka potatisskivorna 4–5 minuter tills de precis blivit mjuka. Stek lök och paprika mjuka i en stekpanna i 1 msk olja. Tillsätt potatisen och stek i någon minut. Salta och peppra, häll i äggen och basilikan och rör om. Stek tills omeletten satt sig och blivit svagt gyllenbrun på undersidan, ställ sedan in i ugnen under uppvärmt grillgaller i någon minut. Skär upp tortillan i tårtbitsstora bitar och servera med sallad.