Sparrisfrittata – omelett i ugnsform
08 apr, 2017
AvRedaktionen
Många ägg i kylen? Lägg till ett knippe sparris och du har vårens godaste frittata! Servera den varm med några goda skivor skinka ett gott bröd och en sallad.
Annons
6 personer
Tid: 40 minuter
Tips! Sparrisen smakar bäst lite spänstig, så bakar dem gärna direkt i äggen. Men du kan också förvälla dem innan om du vill vara säker på att de ska vara riktigt mjuka.
Du behöver:
2 knippen grön sparris, 500 g
150 g ärter
150 g riven västerbottenost
12 ägg
1 msk dijonnaise (senapsmajonnäs)
salt & peppar
rucola
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnsfast form. Skär bort den nedersta träiga delen av sparrisen. Fördela dem i formen och strö över ärter och ost. Vispa samman ägg och senapsmajonnäs med gaffel och häll i formen. Krydda. Ugnsbaka mitt i ugnen i 30 minuter tills äggstanningen stelnat. Strö över rucolablad.
Av: Charumati Roug
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Annons