Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sparrisfrittata – omelett i ugnsform

08 apr, 2017
AvRedaktionen
Sparrisfrittata – omelett i ugnsform.
Många ägg i kylen? Lägg till ett knippe sparris och du har vårens godaste frittata! Servera den varm med några goda skivor skinka ett gott bröd och en sallad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6 personer

Tid: 40 minuter

Tips! Sparrisen smakar bäst lite spänstig, så bakar dem gärna direkt i äggen. Men du kan också förvälla dem innan om du vill vara säker på att de ska vara riktigt mjuka.

Du behöver:

2 knippen grön sparris, 500 g

150 g ärter

150 g riven västerbottenost

12 ägg

1 msk dijonnaise (senapsmajonnäs)

salt & peppar

rucola

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnsfast form. Skär bort den nedersta träiga delen av sparrisen. Fördela dem i formen och strö över ärter och ost. Vispa samman ägg och senapsmajonnäs med gaffel och häll i formen. Krydda. Ugnsbaka mitt i ugnen i 30 minuter tills äggstanningen stelnat. Strö över rucolablad.

Sparris-frittata (omelett i ugnsform).
Sparris-frittata (omelett i ugnsform).

Av: Charumati Roug
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons