Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sparris med gorgonzola

15 feb, 2014
AvSofie Nyblin
Sparrisen får en söt och lite nötig smak när den rostas. Med några smulor krämig gorgonzola blir det lyxigaste förrätten i sommar eller som tillbehör till grillat.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Sparris med gorgonzola.
Sparris med gorgonzola.

4–6 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

500 g grön sparris

2 msk olivolja

flingsalt

100 g gorgonzola (eller annan god ädelost)

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Bryt av den nedersta torra delen av sparrisen och lägg i ett lager i en stor form eller plåt. Häll över olja och blanda om. Rosta i cirka 8–10 minuter tills sparrisen fått lite färg. Salta och smula över osten. Servera direkt, gärna med några droppar krämig balsamico.

Annons