Sparris med rostad mandel, brynt citronsmör och manchego
08 aug, 2014
AvRedaktionen
Sparris, smör, citron, mandel och manchego. Mer behövs inte för att få en smaksensation!
Annons
6 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
36 gröna sparris
150 g osaltat smör
100 g skalade mandlar
1 citron, saften
50 g manchego
flingsalt och färskmalen svartpeppar
Gör så här:
Bryt av den träiga delen längst ner på sparrisen. Rågrilla sparrisen i torr grillpanna eller på grillen i 2–3 minuter, tills de fått färg och mjuknat men ändå har en kärna kvar. Häll av vattnet och håll varmt.
Lägg smöret i en stekpanna tillsammans med mandlarna. Hetta upp och håll koll på att smöret inte blir för mörkt. När det precis blivit gyllene och bubblar, ta av från värmen och häll i citronsaften för att stoppa kokningen.
Lägg upp på tallrikar och skeda över citronsmöret och mandlarna. Hyvla över manchego och strö över flingsalt och nymalen svartpeppar. Servera genast.
Annons