Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sparris- och spenatpasta med pocherat ägg

09 jul, 2014
AvRedaktionen
Gudagod pastarätt med sparris, spenat och gremolata. Servera med en rå äggula om du inte vill pochera äggen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Sparris- och spenatpasta med pocherat ägg.
Sparris- och spenatpasta med pocherat ägg.

4 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

300 g bavette- eller linguinepasta

1 msk olivolja

200 g bladspenat

250 grön sparris

flingsalt och peppar

Gremolata:

2 rivna vitlöksklyftor

1 msk rivet citronskal

3 msk hackad bladpersilja

1 dl olivolja

flingsalt och nymald svartpeppar

Till servering:

4 ägg

vatten + 1 msk ättika + 1 tsk salt

1 dl riven parmesanost + mer till servering

flingsalt och nymald svartpeppar

Gör så här:

Koka pastan enligt anvisning på paketet och låt den rinna av men spara 1 dl av kokvattnet. Blanda ingredienserna till gremolatan och rör i pastan. Håll varmt. Hetta upp lite olja och fräs spenaten mycket hastigt. Salta och peppra. Skär av den nedre torra delen på sparrisen och förväll den 3–4 minuter i lättsaltat vatten. Spola den i kallt vatten, blanda med olja och salta efter smak. Pocherade ägg: Koka rikligt med vatten i en kastrull tillsammans med ättika och salt. Knäck ett ägg i taget i en kopp och låt det glida ner i vattnet. Ta upp ägget med en hålslev efter ett par minuter och fortsätt med de övriga äggen. Blanda pastan med spenaten, lite av kokvattnet och den rivna parmesanosten. Lägg upp på 4 tallrikar och servera sparrisen till. Toppa med ett pocherat ägg och skär ett snitt i det precis vid serveringen så gulan rinner ut. Bjud mer parmesan, salt och peppar till.

Recept: LiseLotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom

Annons