Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sparrissallad med lufttorkad skinka, parmesan och valnötter

30 mar, 2020
AvRedaktionen
Sparrissallad med lufttorkad skinka, parmesan och valnötter
Sugen på sallad? Här är en lyxig sparrissallad med lufttorkad skinka, parmesan och valnötter som är fantastiskt god. Fungerar både som förrätt och varmrätt till alla tillfällen. Servera med ditt favoritbröd!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

1 knippe grön sparris

½ ekologisk citron

½ dl olivolja

Salt och svartpeppar

75 g valnötter

8 skivor lufttorkad skinka

100 g parmesan

Garnering:

1 handfull ärtskott och späda örter, gärna körvel

Till servering:

Gott bröd

Gör så här:

1. Skölj sparrisarna och bryt av och kasta de nedersta träiga delarna av stjälkarna.

2. Hyvla smala, tunna band av sparrisarna med en osthyvel eller potatisskalare.

3. Riv citronskalet fint.

4. Pressa saften från citronen och blanda med en knivspets av det rivna citronskalet i en skål.

5. Tillsätt olivolja, salt och peppar och vänd ner den hyvlade sparrisen i citrondressingen. Låt stå och dra några minuter.

6. Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Hacka dem grovt.

7. Fördela den marinerade sparrisen på 4 tallrikar.

8. Toppa med lufttorkad skinka och hyvla parmesan över.

9. Strö grovt hackade valnötter över och garnera med ärtskott och färska örter.

10. Servera gärna med bröd till.

Sparrissallad med lufttorkad skinka, parmesan och valnötter
Sparrissallad med lufttorkad skinka, parmesan och valnötter.

Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Stine Christiansen

LÄS MER:

Sparrisrisotto med frasiga laxsnittar

Pasta med ädelost, lufttorkad chorizo och broccoli

Vårmeny med snittar, kyckling och mandelkaka

Annons