Sparrissallad med lufttorkad skinka, parmesan och valnötter
4 personer
Du behöver:
1 knippe grön sparris
½ ekologisk citron
½ dl olivolja
Salt och svartpeppar
75 g valnötter
8 skivor lufttorkad skinka
100 g parmesan
Garnering:
1 handfull ärtskott och späda örter, gärna körvel
Till servering:
Gott bröd
Gör så här:
1. Skölj sparrisarna och bryt av och kasta de nedersta träiga delarna av stjälkarna.
2. Hyvla smala, tunna band av sparrisarna med en osthyvel eller potatisskalare.
3. Riv citronskalet fint.
4. Pressa saften från citronen och blanda med en knivspets av det rivna citronskalet i en skål.
5. Tillsätt olivolja, salt och peppar och vänd ner den hyvlade sparrisen i citrondressingen. Låt stå och dra några minuter.
6. Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Hacka dem grovt.
7. Fördela den marinerade sparrisen på 4 tallrikar.
8. Toppa med lufttorkad skinka och hyvla parmesan över.
9. Strö grovt hackade valnötter över och garnera med ärtskott och färska örter.
10. Servera gärna med bröd till.
Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Stine Christiansen
LÄS MER:
Sparrisrisotto med frasiga laxsnittar