Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Sparrissoppa med kokospanerade kycklingspett

27 maj, 2019
AvRedaktionen
Sparrissoppa med kokospanerade kycklingspett och citronolja
Denna sparrissoppa med kokospanerade kycklingspett kombinerar förrätt med huvudrätt – perfekt för dig som vill ha det bästa av två världar!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Lägg till några extra kycklingspett och vips kan du servera den här rätten som en varmrätt.

4 personer

Sparrissoppa:

1 schalottenlök

1 knippe grön sparris

1 dl torrt vitt vin

1 liter hönsbuljong

150 g färsk babyspenat

2 dl crème fraiche

Salt och färskmalen svartpeppar

Citronolja:

1/2 citron, saft och rivet skal

1/2 dl olivolja

Kokospanerade kycklingspett:

4–8 små kycklingfiléer

1/2 citron, rivet skal

1 dl kokosmjöl

Smör, till stekning

Till servering:

Baguette

Gör soppan så här:

  1. Skala och finhacka schalottenlöken. Skölj sparrisen, bryt av den nedre träiga delen.
  2. Lägg undan sparrisen och lägg de träiga nederdelarna i en kastrull tillsammans med schalottenlöken och vitt vin, låt koka tills allt vin kokat in.
  3. Tillsätt buljongen och koka i 15 minuter.
  4. Sila soppan och pressa ut allt vatten från sparrisens nederdelar, så du får med all smak.
  5. Häll tillbaka den silade soppan i kastrullen och späd eventuellt den så att du har 7 dl vätska.
  6. Skölj babyspenaten, lägg den i soppan tillsammans med crème fraiche och koka upp igen.
  7. Ta från värmen och mixa med stavmixer till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar.
  8. Finriv citronskalet, vispa ihop det med olivolja.

Gör kycklingspetten så här:

  1. Vänd kycklingfiléerna i en blandning av finrivet citronskal och kokosmjöl.
  2. Trä dem på var sitt spett (blötlagt om det är av trä) och stek dem i smör i en stekpanna, cirka 3 minuter på varje sida tills kycklingen är genomstekt.
  3. Hyvla långa bitar av den råa sparrisen med potatisskalare och lägg ner i soppan.
  4. Koka upp den, ta från värmen och servera med kycklingspett, ringlad citronolja och bröd.
Recept på sparrissoppa med kokospanerade kycklingspett och citronolja.
Sparrissoppa med kokospanerade kycklingspett.

Av: Gitte Heidi Rasmussen, Julie Hey

Foto: Stine Christiansen, Betina Hastoft

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons