Sparrissoppa med kokospanerade kycklingspett
27 maj, 2019
AvRedaktionen
Denna sparrissoppa med kokospanerade kycklingspett kombinerar förrätt med huvudrätt – perfekt för dig som vill ha det bästa av två världar!
Annons
Lägg till några extra kycklingspett och vips kan du servera den här rätten som en varmrätt.
4 personer
Sparrissoppa:
1 schalottenlök
1 knippe grön sparris
1 dl torrt vitt vin
1 liter hönsbuljong
150 g färsk babyspenat
2 dl crème fraiche
Salt och färskmalen svartpeppar
Citronolja:
1/2 citron, saft och rivet skal
1/2 dl olivolja
Kokospanerade kycklingspett:
4–8 små kycklingfiléer
1/2 citron, rivet skal
1 dl kokosmjöl
Smör, till stekning
Till servering:
Baguette
Gör soppan så här:
- Skala och finhacka schalottenlöken. Skölj sparrisen, bryt av den nedre träiga delen.
- Lägg undan sparrisen och lägg de träiga nederdelarna i en kastrull tillsammans med schalottenlöken och vitt vin, låt koka tills allt vin kokat in.
- Tillsätt buljongen och koka i 15 minuter.
- Sila soppan och pressa ut allt vatten från sparrisens nederdelar, så du får med all smak.
- Häll tillbaka den silade soppan i kastrullen och späd eventuellt den så att du har 7 dl vätska.
- Skölj babyspenaten, lägg den i soppan tillsammans med crème fraiche och koka upp igen.
- Ta från värmen och mixa med stavmixer till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar.
- Finriv citronskalet, vispa ihop det med olivolja.
Gör kycklingspetten så här:
- Vänd kycklingfiléerna i en blandning av finrivet citronskal och kokosmjöl.
- Trä dem på var sitt spett (blötlagt om det är av trä) och stek dem i smör i en stekpanna, cirka 3 minuter på varje sida tills kycklingen är genomstekt.
- Hyvla långa bitar av den råa sparrisen med potatisskalare och lägg ner i soppan.
- Koka upp den, ta från värmen och servera med kycklingspett, ringlad citronolja och bröd.
Av: Gitte Heidi Rasmussen, Julie Hey
Foto: Stine Christiansen, Betina Hastoft
Annons