Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Spenat- och getostfrittata med salsa verde

17 feb, 2015
AvRedaktionen
Spenat- och getostfrittata med salsa verde.
Frittata är en italiensk variant på omelett. Rätten fungerar lika bra till lunch som en lätt middag. Gör då en stor frittata i stället för fyra små. Servera med salsa verde och en grönsallad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 personer

Tid: 25 minuter

Du behöver:

5 ägg

salt och malen svartpeppar

1 msk vispgrädde

persilja (finhackad)

1 dl parmesanost (riven)

70 g färsk spenat (hackad)

50 g getost

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg, salt och peppar, grädde, persilja, parmesanost och getost. Olja in 4 små ugnssäkra formar (cirka 10 cm i diameter) alternativt en stor form. Häll vispet i formarna och strö över spenat. Toppa med lite extra parmesan och getost. Ställ i ugn i 20–30 minuter tills frittatan har en gyllene färg. Servera med salsa verde och en grönsallad.

Salsa verde

Du behöver:

6 msk persilja (finhackad)

4 msk basilika (finhackad)

2 msk mynta (finhackad)

1 msk sardell (finhackad)

1 msk kapris (hackad)

1 msk dijonsenap

2 tsk vitvinsvinäger

5 msk olivolja, extra virgin

Gör så här:

Blanda alla ingredienserna i en skål.

Spenat- och getostfrittata med salsa verde.
Spenat- och getostfrittata med salsa verde.

Foto: Richard Jung
Recept: Arthur Potts Dawson

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons