Spenat- och getostfrittata med salsa verde
2 personer
Tid: 25 minuter
Du behöver:
5 ägg
salt och malen svartpeppar
1 msk vispgrädde
persilja (finhackad)
1 dl parmesanost (riven)
70 g färsk spenat (hackad)
50 g getost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°. Vispa ägg, salt och peppar, grädde, persilja, parmesanost och getost. Olja in 4 små ugnssäkra formar (cirka 10 cm i diameter) alternativt en stor form. Häll vispet i formarna och strö över spenat. Toppa med lite extra parmesan och getost. Ställ i ugn i 20–30 minuter tills frittatan har en gyllene färg. Servera med salsa verde och en grönsallad.
Salsa verde
Du behöver:
6 msk persilja (finhackad)
4 msk basilika (finhackad)
2 msk mynta (finhackad)
1 msk sardell (finhackad)
1 msk kapris (hackad)
1 msk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
5 msk olivolja, extra virgin
Gör så här:
Blanda alla ingredienserna i en skål.
Foto: Richard Jung
Recept: Arthur Potts Dawson