Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Spenat- och kumminsoppa med hyvlad västerbottensost

01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Förrätt/huvudrätt

Tid: 10 minuter

Matig soppa som värmer skönt till havs. Går bra att göra dagen innan och bara värma och hälla på termos samma förmiddag den ska ätas.

3 burkar borlottibönor (väl avspolade)

1 liter kycklingbuljong

1 msk hel kummin

1 vitlöksklyfta (hackad)

1/2 tsk chilipeppar

200 g färsk spenat (eller motsvarande mängd fryst avrunnen bladspenat)

100 g västerbottensost (hyvlad)

Koka upp kycklingbuljongen och tillsätt borlottibönorna, kummin, vitlök och chili. Låt koka ca 5 minuter på hög värme. Ta av från värmen, tillsätt spenaten och mixa slät med stavmixer. Häll upp i soppskålar och strö över västerbottensost.

Annons