Spenat- och kumminsoppa med hyvlad västerbottensost
01 jun, 2010
AvSuzanne Ribbing
Annons
4 personer
Förrätt/huvudrätt
Tid: 10 minuter
Matig soppa som värmer skönt till havs. Går bra att göra dagen innan och bara värma och hälla på termos samma förmiddag den ska ätas.
3 burkar borlottibönor (väl avspolade)
1 liter kycklingbuljong
1 msk hel kummin
1 vitlöksklyfta (hackad)
1/2 tsk chilipeppar
200 g färsk spenat (eller motsvarande mängd fryst avrunnen bladspenat)
100 g västerbottensost (hyvlad)
Koka upp kycklingbuljongen och tillsätt borlottibönorna, kummin, vitlök och chili. Låt koka ca 5 minuter på hög värme. Ta av från värmen, tillsätt spenaten och mixa slät med stavmixer. Häll upp i soppskålar och strö över västerbottensost.
Annons