Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Spenat- och ricottapizza med burrata

21 okt, 2017
AvRedaktionen
Spenat- och ricottapizza med burrata.
Den här snabbakade pizzan behöver inte jäsa, perfekt snabbmat en fredagskväll. Toppa med spenat och ricotta och ringla över lite extra olivolja och strö över flingsalt innan servering.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 personer

Tid: 40 minuter

Du behöver:

300 g (ca 5 dl) vetemjöl special eller Manitoba cream

7 g torrjäst (till exempel Dr Oetker)

1 tsk salt

jungfruolivolja

2 dl vatten (uppvärmt)

1 vitlöksklyfta (pressad)

200 g ricotta

flingsalt och peppar

300 g fryst bladspenat (tinad, avrunnen och grovhackad)

1 bit burrata

Gör så här:

Lägg mjölet och jästen i en skål tillsammans med salt och blanda. Rör ner 1 msk olivolja och 2 dl varmt vatten och knåda till en smidig deg. Rör ner vitlöken i ricottan, salta och peppra. Kavla ut pizzadegen tills den är cirka 35 cm i diameter. Lägg den på en ugnsplåt och sätt ugnen på 220°. Pensla pizzakanterna med olivolja. Bred ut ricotta över pizzan och klicka över spenat. Toppa med burrataskivor. Grädda i ugnen i cirka 15–20 minuter tills den är krispig och gyllene. Ringla över lite extra olivolja och strö över flingsalt innan servering.

Spenat- och ricottapizza med burrata.
Spenat- och ricottapizza med burrata.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons