Spenat- och ricottapizza med burrata
2 personer
Tid: 40 minuter
Du behöver:
300 g (ca 5 dl) vetemjöl special eller Manitoba cream
7 g torrjäst (till exempel Dr Oetker)
1 tsk salt
jungfruolivolja
2 dl vatten (uppvärmt)
1 vitlöksklyfta (pressad)
200 g ricotta
flingsalt och peppar
300 g fryst bladspenat (tinad, avrunnen och grovhackad)
1 bit burrata
Gör så här:
Lägg mjölet och jästen i en skål tillsammans med salt och blanda. Rör ner 1 msk olivolja och 2 dl varmt vatten och knåda till en smidig deg. Rör ner vitlöken i ricottan, salta och peppra. Kavla ut pizzadegen tills den är cirka 35 cm i diameter. Lägg den på en ugnsplåt och sätt ugnen på 220°. Pensla pizzakanterna med olivolja. Bred ut ricotta över pizzan och klicka över spenat. Toppa med burrataskivor. Grädda i ugnen i cirka 15–20 minuter tills den är krispig och gyllene. Ringla över lite extra olivolja och strö över flingsalt innan servering.