Frittata med bacon, chèvre och spenat
23 feb, 2016
AvRedaktionen
En allround-rätt som passar både till frukost, lunch eller middag. Servera den varma frittatan med en fräsch sallad och ett gott bröd.
Annons
6 personer
Tid: 30 minuter
Ingredienser:
100 g babyspenat
1 vitlöksklyfta
1/2 gul lök
2 msk olivolja
salt och peppar
10 ägg
1 paket bacon
200 g chèvre
1 paprika
Gör så här:
- Finhacka vitlök och lök och fräs i olivolja tillsamman med spenaten, salta och peppra.
- Vispa ihop äggen i en bunke och häll över spenaten i pannan och blanda runt
- Smörj en ugnsfast form och häll i äggblandningen.
- Stek baconet knaprigt, låt det rinna av och fördela över äggsmeten tillsammans med chèvre och fina paprikaskivor.
- Grädda mitt i ugnen på 225° i cirka 15 minuter.
Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips
Annons