Spenatfrittata med kantareller och fetaost
28 okt, 2011
AvJenny Norberg
Den här underbara frittatan med kantareller och fetaost är lika god dagen efter. Servera gärna med en god och fräsch sallad.
Annons
6 personer
Tid: 30 minuter
Du behöver:
400 g kantareller
smör till stekning
salt och peppar
100 g färsk spenat
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
8 ägg
150 g fetaost
Gör så här:
Stek kantarellerna gyllengula i smör, salta och peppra. Lägg i spenaten tillsammans med finhackad lök och vitlök. Låt allt fräsa tillsammans i några minuter, salta och peppra lite extra. Vispa äggen i en bunke och häll dem över spenatblandningen. Dra ner värmen något och blanda runt. Dra av stekpannan från plattan när äggen börjar stelna och smula över osten. Ställ in hela stekpannan i ugnen (kontrollera att det är ett värmetåligt handtag), på 220° i cirka 10 minuter eller tills frittatan blivit fluffig och fått en fin gyllenbrun färg.
Annons