Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Spenatfrittata med kantareller och fetaost

28 okt, 2011
AvJenny Norberg
Den här underbara frittatan med kantareller och fetaost är lika god dagen efter. Servera gärna med en god och fräsch sallad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Servera en spansk frittata!

6 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

400 g kantareller

smör till stekning

salt och peppar

100 g färsk spenat

1/2 gul lök

1 vitlöksklyfta

8 ägg

150 g fetaost

Gör så här:

Stek kantarellerna gyllengula i smör, salta och peppra. Lägg i spenaten tillsammans med finhackad lök och vitlök. Låt allt fräsa tillsammans i några minuter, salta och peppra lite extra. Vispa äggen i en bunke och häll dem över spenatblandningen. Dra ner värmen något och blanda runt. Dra av stekpannan från plattan när äggen börjar stelna och smula över osten. Ställ in hela stekpannan i ugnen (kontrollera att det är ett värmetåligt handtag), på 220° i cirka 10 minuter eller tills frittatan blivit fluffig och fått en fin gyllenbrun färg.

Annons