Spenatpannkakor med kikärter och körvel
2 portioner
Du behöver:
100 g färsk spenat
1 ägg
1 dl mjölk
1 dl havremjöl
1 tsk bakpulver
Salt och svartpeppar
Fyllning:
150 g grön sparris
150 g sockerärter
6 salladslökar
½ burk kikärter
1 tsk sesamfrön
1 tsk wasabi
½ msk olivolja till stekning
Garnering:
¼ kruka körvel
Gör så här:
1. Blanchera spenaten i kokande vatten i 1 minut. Låt droppa av i en sil.
2. Vispa upp ägg, mjölk, mjöl och bakpulver, tillsätt spenat och mixa med stavmixer till en grön smet.
3. Krydda med salt och peppar. Låt svälla.
4. Grädda 4 pannkakor i en smord stekpanna.
5. Bryt av den nedersta, träiga delen av sparrisarna och kasta.
6. Snitta sockerärterna och halvera salladslökarna på längden.
7. Låt kikärterna rinna av och rosta sedan i olja på hög värme, tillsammans med sesamfrö och wasabi.
8. Fördela grönsakerna på pannkakorna och strö kikärter över.
9. Garnera med körvel och servera genast.
Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Spenatpannkakor med panerad avokado
Drömmiga amerikanska pannkakor med kaneläpplen och kardemummacrumble