Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Spenatpannkakor med panerad avokado

05 mar, 2020
AvRedaktionen
Spenatpannkakor med panerad avokado
Älskar du pannkakor men vill göra dem på ett nytt sätt? Addera spenat och avokado så får du supergoda och matiga pannkakor som passar till alla tillfällen. Servera med vanlig hummus eller rödbetshummus.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 portioner

Du behöver:

200 g färsk spenat

2 dl havremjöl

3 ägg

1 dl mjölk

1 tsk salt

smör, till stekning

Panerad avokado:

2 avokador

2 dl sesamfrön

Till servering:

100 g hummus (eller rödbetshummus)

125 g grönsallad

Så här gör du:

1. Sätt ugnen på 220°.

2. Dela avokadon, ta bort kärnan och gröp ur fruktköttet med en sked.

3. Skär avokadon i ½ cm tjocka skivor.

4. Vänd dem i sesamfrön, tryck på dem så fröna fastnar.

5. Fördela på bakplåtspappersklädd plåt och baka i ugnen i 10 minuter eller tills de är gyllene.

6. Skölj och klappa spenaten torr.

7. Kör spenat, havremjöl, ägg, mjölk och salt i en matberedare till en slät smet.

8. Smält lite smör i en panna och grädda tunna pannkakor av smeten. Grädda dem inte för hårt, de smakar godast och blir snyggast om de inte får för mycket färg.

9. Fyll dem sedan med hummus, sallad och panerad avokado.

Spenatpannkakor med panerad avokado
Spenatpannkakor med panerad avokado.

Av: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann

LÄS MER:

3 vegetariska (och underbart goda) vardagsrecept

Veganska pannkakor på sötpotatis

6 snabba och billiga vegetariska soppor

Annons