Spenatpannkakor med panerad avokado
4 portioner
Du behöver:
200 g färsk spenat
2 dl havremjöl
3 ägg
1 dl mjölk
1 tsk salt
smör, till stekning
Panerad avokado:
2 avokador
2 dl sesamfrön
Till servering:
100 g hummus (eller rödbetshummus)
125 g grönsallad
Så här gör du:
1. Sätt ugnen på 220°.
2. Dela avokadon, ta bort kärnan och gröp ur fruktköttet med en sked.
3. Skär avokadon i ½ cm tjocka skivor.
4. Vänd dem i sesamfrön, tryck på dem så fröna fastnar.
5. Fördela på bakplåtspappersklädd plåt och baka i ugnen i 10 minuter eller tills de är gyllene.
6. Skölj och klappa spenaten torr.
7. Kör spenat, havremjöl, ägg, mjölk och salt i en matberedare till en slät smet.
8. Smält lite smör i en panna och grädda tunna pannkakor av smeten. Grädda dem inte för hårt, de smakar godast och blir snyggast om de inte får för mycket färg.
9. Fyll dem sedan med hummus, sallad och panerad avokado.
Av: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
LÄS MER:
3 vegetariska (och underbart goda) vardagsrecept