Spenatsallad med anka och nudlar
4 personer
Tid: 50 minuter
Du behöver:
320 g nudlar, gärna bovete
4 ankbröst
4 nävar färsk spenat
1 ask sugar snaps
Marinad till ankbrösten:
2 dl soja
2 dl mirin
10 msk acaiahonung
2 dl sesamolja
2 bitar riven färsk ingefära
2 vitlöksklyftor (krossade)
Dressing:
hälften av marinaden ovan
1 knippe färsk koriander
1 lime (i klyftor)
1/2 röd chili (urkärnad och finhackad)
3 salladslökar (slantade)
Gör så här:
Ta bort skinnet från ankbröstet. Lägg det åt sidan. Rör ihop marinaden och häll upp i två lika stora delar. Lägg ankbrösten i den ena halvan av marinaden, täck och låt dra i ett par timmar. Stek i ugnen på 160° i cirka 40 minuter tills de är genomstekta (täck med folie om de får för mycket färg).
Skär skinnet i strimlor och stek det knaprigt i en teflonpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
Skölj spenaten och sugar snaps. Koka nudlarna enligt anvisningarna på paketet. Skölj dem i kallt vatten 1 minut och låt rinna av. Blanda nudlarna i en stor skål med den andra, sparade, delen av marinaden. Strö över spenat, sugar snaps skuret ankbröst och strössla med strimlor av ankskinnet, chili, salladslök och koriander. Servera med en limeklyfta till varje person.
Recept och foto: Nicoline Olsen/Visuel Kommunikation