Spenatsallad med citronpanerad kyckling
29 maj, 2013
AvSuzanne Ribbing
Lättlagad sallad där kycklingen serveras ljummen. Hinner du inte torka egna tomater i ugnen kan du använda soltorkade tomater på burk i stället.
Annons
4 personer
Du behöver:
1 ägg
salt och nymalen svartpeppar
3 citroner (rivet skal)
1 knippa gräslök (hackad)
4 msk ströbröd
200 g kycklingfilé
olja/smör (till stekning)
2 påsar (à 80 g) babyspenat
torkade tomater eller 5–6 soltorkade tomater i olja (strimlade)
Gör så här:
Vispa upp ägget i en skål. Salta och peppra. Blanda rivet citronskal, gräslök och ströbröd i en annan skål. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Doppa dem först i äggvispet, sedan i ströbrödet. Stek i lite matfett i medelvarm panna ca 10 min. Salta och peppra. Vispa ihop dressingen och smaka av. Tillsätt ev ytterligare salt och peppar. Bottna ett uppläggningsfat med spenaten, och ringla dressingen över. Lägg på de nystekta kycklingbitarna och fördela tomaterna ovanpå.
Annons