Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Spenatsallad med citronpanerad kyckling

29 maj, 2013
AvSuzanne Ribbing
Lättlagad sallad där kycklingen serveras ljummen. Hinner du inte torka egna tomater i ugnen kan du använda soltorkade tomater på burk i stället.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Spenatsallad med citronpanerad kyckling.
Spenatsallad med citronpanerad kyckling.

4 personer

Du behöver:

1 ägg

salt och nymalen svartpeppar

3 citroner (rivet skal)

1 knippa gräslök (hackad)

4 msk ströbröd

200 g kycklingfilé

olja/smör (till stekning)

2 påsar (à 80 g) babyspenat

torkade tomater eller 5–6 soltorkade tomater i olja (strimlade)

Gör så här:

Vispa upp ägget i en skål. Salta och peppra. Blanda rivet citronskal, gräslök och ströbröd i en annan skål. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Doppa dem först i äggvispet, sedan i ströbrödet. Stek i lite matfett i medelvarm panna ca 10 min. Salta och peppra. Vispa ihop dressingen och smaka av. Tillsätt ev ytterligare salt och peppar. Bottna ett uppläggningsfat med spenaten, och ringla dressingen över. Lägg på de nystekta kycklingbitarna och fördela tomaterna ovanpå.

Annons