Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Spenatsallad med kyckling, avokado, bacon och ädelost

09 jul, 2014
AvRedaktionen
Det här är en klassiker som alltid går hem. På sommaren ska man vara lat. Färdiggrillad kyckling gör salladen lättlagad. Men självklart är det godast om du steker den själv.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Spenatsallad med kyckling, avokado, bacon och ädelost.
Spenatsallad med kyckling, avokado, bacon och ädelost.

4 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

1 grillad kyckling

1 paket bacon (140 g)

1 påse babyspenat (70 g)

100 g gröna bönor (lätt förvällda)

150 g cocktailtomater (halverade)

1 avokado (i klyftor)

2 msk valnötsolja eller olivolja

1 msk balsamvinäger

flingsalt och nymald svartpeppar

Ädelostdressing:

70 g ädelost

1 dl gräddfil

1 dl majonnäs

Karamelliserade valnötter:

70 g valnötter

1 msk smör

1 msk råsocker

1 krm salt

Börja med valnötterna. Hetta upp smöret och stek nötterna hastigt på medelvärme. Rör i sockret och rör tills det smält. Salta och lägg upp på ett fat för att svalna. Blanda sedan dressingen. Riv nästan all ost men spara gärna lite till dekoration. Plocka köttet från kycklingen och skär det i fina bitar. Knaperstek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Blanda spenat, bönor och cocktailtomater med olja och balsamvinäger. Salta och peppra efter smak. Lägg upp det på ett stort fat och toppa med kyckling, bacon och avokado. Dekorera med den resterande osten och de karamelliserade valnötterna. Ringla på lite dressing och bjud resten till.

Recept: LiseLotte Forslin

Foto: Ulrika Ekblom

Annons