Spenatsallad med kyckling, avokado, bacon och ädelost
4 personer
Tid: 20 minuter
Du behöver:
1 grillad kyckling
1 paket bacon (140 g)
1 påse babyspenat (70 g)
100 g gröna bönor (lätt förvällda)
150 g cocktailtomater (halverade)
1 avokado (i klyftor)
2 msk valnötsolja eller olivolja
1 msk balsamvinäger
flingsalt och nymald svartpeppar
Ädelostdressing:
70 g ädelost
1 dl gräddfil
1 dl majonnäs
Karamelliserade valnötter:
70 g valnötter
1 msk smör
1 msk råsocker
1 krm salt
Börja med valnötterna. Hetta upp smöret och stek nötterna hastigt på medelvärme. Rör i sockret och rör tills det smält. Salta och lägg upp på ett fat för att svalna. Blanda sedan dressingen. Riv nästan all ost men spara gärna lite till dekoration. Plocka köttet från kycklingen och skär det i fina bitar. Knaperstek baconet och låt det rinna av på hushållspapper. Blanda spenat, bönor och cocktailtomater med olja och balsamvinäger. Salta och peppra efter smak. Lägg upp det på ett stort fat och toppa med kyckling, bacon och avokado. Dekorera med den resterande osten och de karamelliserade valnötterna. Ringla på lite dressing och bjud resten till.
Recept: LiseLotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom