Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Spenatvåfflor med ricottascramble och rökt lax

15 mar, 2017
AvRedaktionen
Spenatvåfflor med ricottascramble och rökt lax.
Matigt gröna våfflor med spenat och örter. Servera med en underbart krämig äggröra med ricotta, skivor av rökt lax och skivade rädisor.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8 våfflor, 4 personer

Du behöver:

100 g spenat

färska örter, t ex en halv kruka persilja och en halv kruka basilika

4 dl mjölk

2 ägg

150 g smör

6 dl dinkelmjöl

3 tsk bakpulver

2 dl kallt vatten, gärna mineralvatten

smör till våffeljärnet

Till servering:

ricottascramble

150 g kallrökt lax, i skivor

8 rädisor

Gör så här:

Kör spenaten och örterna i en matberedare i en minut, tillsätt mjölk och ägg och kör en minut till. Smält smöret. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt äggsmeten i mjölblandningen och vispa till en slät smet. Tillsätt det svalnade smöret och sist det kalla vattnet. Grädda våfflorna i ett välsmort våffeljärn, smörj mellan varje våffla. Servera med ricottascramble, skivor av rökt lax och skivade rädisor.

Ricottascramble:

4 ägg

200 g ricotta

1 krm salt

1 msk rapsolja

Gör så här:

Vispa upp äggen med ricottan i en skål och salta. Tillaga röran under omrörning i en stekpanna.

Spenat- och örtvåfflor med ricottascramble och rökt lax.
Spenat- och örtvåfflor med ricottascramble och rökt lax.

Recept & styling: Camilla Pérez
Foto: Lina Eidenberg Adamo

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons