Spenatvåfflor med ricottascramble och rökt lax
8 våfflor, 4 personer
Du behöver:
100 g spenat
färska örter, t ex en halv kruka persilja och en halv kruka basilika
4 dl mjölk
2 ägg
150 g smör
6 dl dinkelmjöl
3 tsk bakpulver
2 dl kallt vatten, gärna mineralvatten
smör till våffeljärnet
Till servering:
ricottascramble
150 g kallrökt lax, i skivor
8 rädisor
Gör så här:
Kör spenaten och örterna i en matberedare i en minut, tillsätt mjölk och ägg och kör en minut till. Smält smöret. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt äggsmeten i mjölblandningen och vispa till en slät smet. Tillsätt det svalnade smöret och sist det kalla vattnet. Grädda våfflorna i ett välsmort våffeljärn, smörj mellan varje våffla. Servera med ricottascramble, skivor av rökt lax och skivade rädisor.
Ricottascramble:
4 ägg
200 g ricotta
1 krm salt
1 msk rapsolja
Gör så här:
Vispa upp äggen med ricottan i en skål och salta. Tillaga röran under omrörning i en stekpanna.
Recept & styling: Camilla Pérez
Foto: Lina Eidenberg Adamo