Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Spenatvåfflor med rökt lax och avokado

04 apr, 2019
AvRedaktionen
Spenatvåfflor med rökt lax och avokado.
Förutom vacker färg ger spenaten våfflan mer nyttigheter, men nästan ingen smak. Toppa med rökt lax, färskost och avokado.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 pesoner

Spenatvåfflor:

200 g färsk spenat

3 ägg

2 dl vetemjöl

1 dl mjölk

1 tsk salt

1 tsk bakpulver

smör, till stekning

Lax- och avokadotopping:

150 g skivad rökt lax

2 avokado

250 g ärter

50 g machesallad

1 ask färskost pepparrot

Gör så här:

  1. Hetta upp våffeljärnet.
  2. Skölj spenaten och blanda den med ägg, mjöl, mjölk, salt och bakpulver till en slät grön deg i matberedare eller med stavmixer.
  3. Pensla våffeljärnet med smör och grädda frasiga våfflor.
  4. Skala, kärna ur och skär avokadon i skivor. Skölj salladen.
  5. Bred pepparrotsfärskost på våfflorna, lägg på rökt lax, ärter, sallad och avokadoskivor.
  6. Servera genast.
Spenatvåfflor med rökt lax och avokado.
Spenatvåfflor med rökt lax och avokado.

Av: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons