Spenatvåfflor med rökt lax och avokado
04 apr, 2019
AvRedaktionen
Förutom vacker färg ger spenaten våfflan mer nyttigheter, men nästan ingen smak. Toppa med rökt lax, färskost och avokado.
Annons
4 pesoner
Spenatvåfflor:
200 g färsk spenat
3 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
smör, till stekning
Lax- och avokadotopping:
150 g skivad rökt lax
2 avokado
250 g ärter
50 g machesallad
1 ask färskost pepparrot
Gör så här:
- Hetta upp våffeljärnet.
- Skölj spenaten och blanda den med ägg, mjöl, mjölk, salt och bakpulver till en slät grön deg i matberedare eller med stavmixer.
- Pensla våffeljärnet med smör och grädda frasiga våfflor.
- Skala, kärna ur och skär avokadon i skivor. Skölj salladen.
- Bred pepparrotsfärskost på våfflorna, lägg på rökt lax, ärter, sallad och avokadoskivor.
- Servera genast.
Av: Emma Martiny
Foto: Winnie Methmann
Annons